مسئولان محلی و کارمندان بخش صحی در ولسوالی خاک افغان زابل، می‌گویند که به دلیل نبود امکانات و خدمات صحی، شماری از بیمارانی که بیماری شان شدید است، در مسیر راه قلات جان خود را از دست می‌دهند.

آنان از حکومت مرکزی و مؤسسه‌های کمک‌رسان می‌خواهند که با ایجاد مرکزهای صحی جدید و افزایش تشکیلات صحی، مشکلات موجود را حل کنند و خدمات صحی را گسترش دهند.

مولوی صادق، ولسوال خاک افغان، به سلام‌وطندار می‌گوید: «در تمام ولسوالی خاک افغان دو یا سه کلینیک وجود دارد که در مکان‌های شخصی و کرایی اند. شفاخانه‌ی بستردار در این جا وجود ندارد که بتوان بیماران را در آن بستری کرد. مردم خیلی به تکلیف اند و مردم به همین دلیل جان باخته اند. در خاک افغان دست‌کم باید یک شفاخانه‌ی ۵۰ بستر ساخته شود و اگر بگویم در بخش صحی در این جا هیچ کار نشده است.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

عظیم‌الدین نظامی، از کارمندان صحی شفاخانه‌ی «کاکیران» ولسوالی خاک افغان، نیز می‌گوید: «تعداد بیماران در این جا زیاد و بیروبار است؛ زیرا شفاخانه کوچک و تعداد بیماران زیاد است. خواست ما از حکومت این است که به مرکزهای صحی در ولسوالی‌های دورافتاده رسیدگی کند.»

از سویی هم، باشندگان ولسوالی خاک افغان نیز گلایه دارند که خدمات صحی موجود نمی‌تواند مشکلات آنان را حل کند. به گفته‌ی آنان، به دلیل فقر نمی‌توانند بیماران خود را در شفاخانه‌های خصوصی درمان کنند.

محمدقاسم، باشنده‌ی ولسوالی خاک افغان، می‌گوید: «ما نمی‌توانیم بیماران زن را تا شهر قلات برسانیم. وقتی به شاه‌جوی می‌رسند، یا می‌میرند یا ولادت می‌کنند. ما تا کنون یک بیمار را تا شاه‌جوی سلامت نرسانده‌ایم.»

شاه‌علم، دیگر باشنده‌ی ولسوالی خاک افغان، نیز می‌گوید: «من بیمارم را به درمان‌گاه آورده‌ام. دوا/دارو پیدا نمی‌شود و ما مردم بسیار فقیری هستیم. باید برای ما شفاخانه ساخته شود. داکتران/پزشکان باید بیایند و دوا بدهند؛ زیرا این مردم بسیار خسته و در وضعیت بسیار بدی قرار دارند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در همین حال، مسئولان ریاست صحت عامه‌ی زابل، می‌گویند که به شمول ولسوالی خاک افغان، ۵۶ منطقه را نشانه‌گذاری کرده و موضوع ساخت شفاخانه در این مناطق را با حکومت مرکزی در میان گذاشته اند تا مشکلات مردم در بخش صحی حل شود.

میرویس افغان، رییس صحت عامه‌ی زابل، می‌گوید: «با کمک تیم ارزیابی، ۵۶ منطقه را در زابل نشانی کرده‌ایم و این موضوع را با تمام دونرها، وزارت صحت و دیگر مسئولان ذی‌ربط در میان گذاشته‌ایم. تا این مشکلات حل شود.»

باشندگان زابل می‌‌افزایند که خاک افغان یکی از ولسوالی‌های دورافتاده و کوهستانی در زابل است که باشندگان آن افزون بر مشکلات صحی، از دست‌رسی به امکانات دیگر نیز محروم بوده اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: