مسئولان در شفاخانه‌ی صحت طفل اندراگاندی، می‌گویند که در یک ماه گذشته، بیش از ۷۰۰ کودک مبتلا به بیماری‌های فصلی، برای درمان به این شفاخانه آورده شده که از این میان ۱۹ کودک جان باخته اند.

محمدعارف حسن‌زی، مسئول بخش داخله‌ی این شفاخانه، می‌گوید که بیش‌تر، کودکان زیر پنج سال با تهدید ابتلا به بیماری‌های فصلی روبه‌رو اند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

حسن‌زی، در باره‌ی راه‌های پیش‌گیری از ابتلای کودکان به بیماری‌های فصلی، می‌گوید: «خانواده‌ها باید واکسین‌ها را تطبیق کنند، تغذیه‌ی خوب و دادن شیر مادر به کودک و گرم نگه‌داشتن آن‌ها، از مواردی اند که بیماری موسمی را کاهش می‌دهد.»

با سردشدن هوا، بیماری‌هایی مانند سینه‌بغل، توبرکلوز، سرماخوردگی و زکام، بیش‌تر شیوع می‌یابند.

در همین حال، شماری از بیمارداران و بیمارانی که در شفاخانه‌ی صحت طفل اندراگاندی بستری اند، می‌گویند که با بیش‌ترشدن سرما، از گسترش بیماری‌های فصلی نگرانی دارند.

زهرا، باشنده‌ی کابل که کودکش به سینه‌بغل مبتلا شده و اکنون در این شفاخانه‌ بستری است، می‌گوید: «دو روز می‌شود که کودکم را به شفاخانه آورده‌ام و در شفاخانه بستری است. اگر دارو را هم بخورد دوباره می‌گرداند و تغییر فصل سبب شده که کودکم بیمار شود.»

از سویی هم، مسئولان در شفاخانه‌ی انتانی کابل، می‌گویند که همه‌ساله با افزایش سرما، میزان ابتلا به بیماری‌های فصلی در پایتخت افزایش می‌یابد. آن‌ها، می‌افزایند که اکنون، روزانه حدود ۳۰۰ فرد مبتلا به بیماری‌های فصلی به این شفاخانه مراجعه می‌کنند.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

احسان‌الله حکیمی، ترینر متخصص در شفاخانه‌ی انتانی کابل، می‌گوید: «در این موسم، ریزش و زکام، سینه‌بغل و بیماری‌های دیگر موسمی بیش‌تر می‌شود و روزانه حدود ۳۰۰ بیمار سراپا به این شفاخانه مراجعه می‌کنند.»

شماری از کارشناسان مسائل صحی، سرمای شدید، غذای نامناسب و بی‌توجهی به مسائل صحی را، از عامل‌های اصلی گسترش بیماری‌های فصلی و تنفسی می‌دانند.

این در حالی است که پیش از این نیز، شماری از شهروندان به ویژه کودکان در برخی ولایت‌های دیگر نیز به دلیل ابتلا به بیماری‌های فصلی جان باخته اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: