هم‌زمان با فرارسیدن هفته‌ی جهانی تغییرات اقلیمی، مقام‌های حکومت سرپرست می‌گویند که افغانستان ششمین کشور متأثر از تغییرات آب‌وهوایی در جهان است.

عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست‌الوزرا، این اظهارات را امروز (یک‌شنبه، ۲۳ میزان) در برنامه‌ای که به مناسبت هفته‌ی تغییرات اقلیمی در کابل برگزار شده بود، ارائه کرده است.

حنفی، می‌گوید: «متأسفانه از اثر تغییرات اقلیمی و استعمال بی‌حد باروت شدیداً متأثر شده ‌است. بر اساس گزارش‌ها، افغانستان ششمین کشور متأثر از تغییرات اقلیمی می‌باشد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در همین حال، دیگر مقام‌های حکومت سرپرست در این برنامه می‌گویند که تغییرات آب‌وهوایی در چند سال پسین،  بر منابع طبیعی مانند منابع آبی، جنگلات و بخش کشاورزی، به گونه‌ی جدی آسیب رسانده است.

عطاءالله عمری، سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، می‌گوید: «تغییرات اقلیمی در افغانستان سبب افزایش رویدادهای طبیعی، خشک‌سالی‌های دایمی، سیلاب‌ها، شیوع بیماری‌های مختلف حیوانی، فقر و بالارفتن رقم آوار‌گان داخلی می‌شود.»

حافظ عزیزالرحمان، سرپرست اداره‌ی ملی حفاظت از محیط زیست، نیز در این برنامه می‌گوید که همه باید در زمینه‌ی حفاظت از محیط زیست، مسئولیت خود را انجام دهند. او می‌گوید: «جا دارد تک‌تک ما و شما در بخش محیط زیست مسئولیت خود را انجام دهیم و در ارتباط به تغییرات اقلیمی باید درک، احساس و حرکتی داشته باشیم.»

در این برنامه، مقام‌های امارت اسلامی، تأکید می‌کنند که افغانستان ششمین کشور در جهان است که با پیامدهای مخرب و منفی تغییرات آب‌وهوایی روبه‌رو است. به گفته‌ی آن‌ها، با وجود این که افغانستان سهم اندکی در تولید گازهای گلخانه‌ی دارد؛ اما آسیب‌های بیش‌تری را از آن متقبل شده است.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

مقام‌های حکومت سرپرست، هم‌چنان در این برنامه از جامعه‌ی جهانی می‌خواهند که در عرصه‌ی مبارزه با تغییرات آب‌وهوایی، با این کشور هم‌کاری کند؛ این خواست در حالی مطرح می‌شود که در بیش از دو سال گذشته، ده‌ها پروژه‌ی جهانی در بخش تغییرات آب‌وهوایی در افغانستان متوقف شده است.

عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست‌الوزرا، می‌گوید: «ما در مورد حقوق محیط‌زیستی، از جهان عدالت می‌خواهیم و توقع داریم که در مورد مبارزه با تغییرات اقلیمی با ما هم‌کاری کنند و بدون درنظرداشت موضوعات سیاسی، پروژه‌های محیط‌زیستی را دوباره آغاز کنند.»

گفتنی است که در سال‌های پسین، به دلیل وقوع حوادث طبیعی ناشی از تغییرات آب‌وهوایی مانند سرازیرشدن سیلاب‌ها و خشک‌سالی‌های پی‌هم، در کنار تلفات جانی، خسارت‌های مالی زیادی نیز به شهروندان افغانستان وارد شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: