مسئولان اداره‌ی ملی غذا و دارو، در نمایش‌گاه تولیدات داخلی دارو که امروز (سه‌شنبه، ۲۳ جوزا)، در کابل گشایش یافت، می‌گویند که شهروندان افغانستان برای درمان بیماری‌های شان، سالانه‌ یک میلیارد دالر را برای خرید دارو مصرف می‌کنند. این نمایش‌گاه تا چهار روز ادامه می‌یابد.

عبدالباری عمر، سرپرست اداره‌ی ملی غذا و دارو، می‌گوید که میزان مصرف دارو در میان شهروندان افغانستان، نسبت به کشورهای دیگر بالاتر و علت اصلی آن وجود داروهای بی‌کیفیت و قاچاق‌شده است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

او می‌افزاید: «یک نفوس چهل میلیونی چرا یک میلیارد دالر دوا/دارو مصرف کند؟ ما اگر کشورهای همسایه را فکر کنیم، کشورهایی است که نفوس شان ۱۵۰ یا ۲۰۰ میلیون است. مصرف سالانه‌ی آن‌ها ۶۰۰ تا ۸۰۰ میلیون است.»

مسئولان در نمایش‌گاه تولیدات داخلی دارو، هم‌چنان می‌گویند که هم‌اکنون، ۶۲ کارخانه‌ی فعال در بخش تولید دارو در افغانستان فعالیت دارند که در این کارخانه‌ها، دست‌کم ۸۱۰ قلم دارو تولید می‌شود.

در همین حال، سیدنور پاشا، نماینده‌ی صنعت دارویی افغانستان، در این نمایش‌گاه می‌گوید که اگر قاچاق دارو از بیرون ادامه یابد، کارخانه‌های تولید دارو با ورشکستگی روبه‌رو خواهند شد.

از سویی هم، تولیدکنندگان دارو، بر نهادینه‌شدن فرهنگ استفاده از داروهای تولیدشده‌ی داخلی و جلوگیری از واردات داروهایی که افغانستان در تولید آن‌ها به خودکفایی رسیده است، تأکید دارند.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

مصطفا، نماینده‌ی یکی از شرکت‌های تولید دارو، در این باره می‌گوید: «دواهایی که در داخل تولید می‌شوند، بر اساس معیارهای جهانی تولید می‌شوند. خواهش ما این است همین داروها که از خارج وارد می‌شوند، بند شود تا مردم از محصولات داخلی استفاده کنند.»

گفتنی است که ماهانه، هزاران شهروند افغانستان برای درمان به بیرون می‌روند که هزینه‌ی هنگفتی نیز برمی‌دارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: