مرجان میرزایی، دانش‌آموز صنف دهم در یکی از مکتب‌های دخترانه در ولایت پروان است. او با گلوی پُر از بغض به سلام‌وطندار می‌گوید که بیش از یک سال می‌شود از رفتن به مکتب محروم است.

مرجان به‌دلیل محرومیت از مکتب، راه مدرسه را در پیش گرفته ‌است. او می‌گوید که مدرسه‌رفتن برایش افتخار است؛ اما برای رسیدن به آرزوهایش کمک نمی‌کند.

مرجان می‌افزاید: «از وقتی که مکتب‌ها به‌روی ما بسته شده است، ما خیلی مایوس هستیم، خیلی ناامید به طرف مدرسه آمدیم و در این مدرسه من فیس می‌دهم؛ اما مکتب ما رایگان بود. من مجبور هستم این‌جا بیایم و درس بخوانم، برعلاوۀ علم قرآن، می‌خواستم داکتر/پزشک شوم.»

ظاهراً آسیب‌های روحی_روانی رسیده به دانش‌آموزان مکتب‌ها، خانواده‌ها را وا داشته ‌است تا چاره‌‌‌یی بجویند. احمد، باشندۀ مرکز پروان و پدر سه‌ دانش‌آموز دختر است. او می‌گوید که بیش از یک سال می‌شود امارت اسلامی مانع رفتن دخترانش به مکتب شده‌ است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

دختران احمد یک سال پیش دانش‌آموز صنف‌های هشتم و نهم مکتب بودند. احمد می‌گوید که برای رفع نگرانی‌های روحی_روانی دخترانش، اکنون تصمیم گرفته ‌است تا آنان را به مدرسه بفرستد. او از امارت اسلامی می‌خواهد که هرچه زودتر مکتب‌های دخترانۀ بالاتر از صنف ششم در کشور را به‌روی دانش‌آموزان بازگشایی کند.

در همین حال، مسئولان مدرسه‌های دینی ویژۀ زنان در پروان از افزایش شمار دانش‌آموزان‌شان سخن می‌زنند. مروه (نام مستعار)، مسئول یکی از مدرسه‌های دینی در شهر چاریکار، مرکز پروان است.

مروه در گفت‌وگو با سلام‌وطندار می‌گوید که در یک سال پسین، شمار دانش‌‌آموزان مدرسه‌اش پنج برابر شده‌ است. به گفتۀ بانو مروه، یک سال پیش ۱۰۰ دانش‌آموز در مدرسه‌اش درس می‌خواندند؛ اما این رقم اکنون به  ۵۰۰ تن افزایش یافته ‌است.

او می‌افزاید: «شماری از شاگردان علاقه‌مند هستند که مدرسه بیایند، اما شمار زیادشان از مجبوری، از این‌که در خانه مانده‌اند، مصروف نیستند و مکتب‌ها هم بسته است، مجبور شده‌اند به طرف مدرسه بیایند. پیش از این که امارت اسلامی بیاید، ۱۰۰ شاگرد داشتیم، شمار شاگردان ما روزبه‌روز زیاد شد و حالا ۵۰۰ شاگرد داریم.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

با این حال، مسئولان ریاست معارف پروان می‌گویند که برای بازگشایی مکتب‌های دخترانۀ بالاتر از صنف ششم در این ولایت، منتظر هدایت مقام‌های مرکزی‌اند.

محمدحسن حقانی، رئیس معارف پروان، ابراز امیدواری می‌کند که در آیندۀ نه‌چندان دور مکتب‌های دخترانه به‌روی دانش‌آموزان بالاتر از صنف ششم بازگشایی خواهد شد.

آقای حقانی هرچند دربارۀ دانش‌آموزان دختر در مدرسه‌های دینی زیر پوشش ریاست معارف پروان آمار مشخصی نمی‌دهد، اما می‌گوید که در این ولایت ۶۱ نهاد آموزشی دینی وجود دارد که شامل دارالحفاظ‌‌ها، دارالعلوم‌ها و مدرسه‌های دینی‌ست.

بیش از یک سال از بسته‌شدن مکتب‌های دخترانۀ بالاتر از صنف ششم می‌گذرد؛ تصمیمی که در این مدت واکنش‌های گستردۀ ملی و بین‌المللی را به‌دنبال داشته است. حکومت سرپرست امارت اسلامی هم‌اکنون زیر فشار است تا به خواست‌های جامعۀ جهانی لبیک بگوید. چندی پیش سازمان ملل متحد در انتقادهای خود گفته بود که امارت اسلامی در کرۀ زمین تنها رژیمی‌ست که مانع آموزش دختران می‌شود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: