شماری از کشاورزان در لوگر، میگویند که نبود مکان مناسب برای نگهداری پیاز در این ولایت، آنها را با مشکل روبهرو کرده است.
کشاورزان، میافزایند که هرچند کاشت پیاز در لوگر نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته است؛ اما به دلیل نبود بازار مناسب و سردخانههای معیاری برای نگهداری آن، ناچار اند هر سال محصولات شان را به بهای ناچیزی بفروشند. آنها، از حکومت سرپرست میخواهند که برای نگهداری محصولات شان، در ولسوالیهای این ولایت سردخانههای معیاری ایجاد کند.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
قطبالدین، کشاورز در منطقهی «پشتونآباد» شهر پلعلم، مرکز لوگر، میگوید که اکنون، یک سیر پیاز در این ولایت، ۶۰ افغانی فروخته میشود که با این مقدار درآمد، حتا هزینهی کاشت آن تأمین نمیشود.
او میافزاید: «سردخانه وجود ندارد. در حکومت جمهوری شماری سردخانههای خصوصی ساخته شده بود که اکنون از کار افتاده است. خواست ما این است که یک سردخانهی معیاری در هر ولسوالی ساخته شود.»
شماری از کارشناسان امور کشاورزی، میگویند که اکنون، بزرگترین مشکل کشاورزان و باغداران در لوگر، نبود سردخانه و بازار مناسب داخلی و بینالمللی است.
شرفالدین، کارشناس امورکشاورزی در لوگر، میگوید که وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، باید برای کمک به کشاورزان و باغداران در این ولایت، سردخانههای معیاری بسازد و برای فروش محصولات شان بازار مناسبی ایجاد کند. او میافزاید: «امسال پیاز زیادی در ولسوالیهای لوگر کاشته شده است. متأسفانه پیاز بازار خوبی ندارد. پیازها به بازار آمده که قیمت [یک سیر] آن ۳۰ تا ۴۰ افغانی است و حتا هزینههای کشاورزان را پُره نمیکند. حکومت تا کنون به آنها کمکی نکرده است.»
مسئولان در ریاست زراعت، آبیاری و مالداری لوگر، میگویند که حدود ۱۷۱ سردخانهی خرد برای نگهداری پیاز در ولسوالیهای مختلف این ولایت ساخته شده است.
محمدرفیع ابراهیمی، معاون ریاست زراعت لوگر، به سلاموطندار میگوید: «حدود ۱۷۱ سردخانهی کوچک با ظرفیت ۱۰ تُن در لوگر ساخته شده است که ۸۵ آن در شهر پل علم، ۷۲ در ولسوالی محمدآغه، نُه سردخانه در چرخ و پنج دیگر در ولسوالی برکیبرک، ساخته شده است.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
به گفتهی ابراهیمی سردخانهها در لوگر به گونهی ابتدایی ساخته شده اند و برای رفع نیازمندیهای کشاورزان در این ولایت، کافی نیست.
مسئولان در ریاست زراعت لوگر، میگویند که تلاش دارند بر اساس نیازهای کشاورزان و باغداران در این ولایت سردخانههای معیاری بسازند.
بیشتر باشندگان لوگر، سرگرم کشاورزی و مالداری اند و از این طریق، نیازهای روزمرهی شان را تأمین میکنند.