پس از ممنوعیت کاشت خشخاش از سوی امارت اسلامی، کشاورزان زیادی در ارزگان به کاشت زیره رو آورده اند. شماری از این کشاوزان، می‌گویند با این که بهای زیره از خشخاش کم‌تر است؛ اما نسبت به دیگر کاشت‌های مجاز درآمدی خوب دارد.

صفی‌الله، کشاورز، می‌گوید: «در گذشته ما کوکنار کاشت می‌کردیم؛ حالا زیره کاشت می‌کنیم. زیره بهتر است؛ چون حاصل و فایده‌ی زیاد دارد؛ هرچند به اندازه‌ای که از کاشت تریاک پول دیافت می‌کردیم، حالا نمی‌کنیم. باید به ما کاشت بدیل تریاک را بدهند.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

 بسم‌الله، دیگر کشاورز، از حکومت می‌خواهد که در بخش تهیه‌ی کاشت بدیل خشخاش با کشاورزان هم‌کاری کند. او می‌افزاید: «کاشت کوکنار اکنون ممنوع است. زیره قیمت خوب دارد؛ اما باز هم جای کوکنار را نمی‌گیرد؛ چون کوکنار پول زیاد داشت. در فصل کنونی نسبت به جواری و گندم زیره خوب است. از حکومت می‌خواهیم که تخم‌های بدیل و کودهای اصلاح‌شده را به ما بدهد.»

در سوی دیگر، مسئولان در ریاست زراعت ارزگان، می‌گویند که در ماه‌های پسین، کاشت زیره در این ولایت افزایش یافته است.

عبدالمنان فاروقی، سخن‌گوی ریاست زراعت ارزگان، به سلام‌وطندار می‌گوید که در ۵۱۹ هکتار زمین در این ولایت زیره کاشت و از آن، ۵۴۴ تُن زیره‌ی سیاه و ۷۷ تُن زیره‌ی سفید برداشت شده است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

او می‌افزاید: «۴۷۷ هکتار زمین زیره‌ی سیاه و ۴۲ هکتار زمین  زیره‌ی سفید برداشت شده است. کاشت زیره با آب‌وهوای ارزگان سازگار است و حاصل خوب دارد. ما تخم‌های اصلاح‌شده را به کشاورزان داده‌ایم؛ در کنار این، در باره‌ی پیش‌گیری از آفت‌های نباتی آگاهی عامه هم داده شده است.»

منع کاشت خشخاش از سوی امارت اسلامی، سبب شده است که کشاورزان در ولایت‌های گوناگون به دنبال کاشت بدیل باشند که در شماری از ولایت‌ها کشاورزان، زیره، پنبه، زعفران و گونه‌های حبوبات را جایگزین آن کرده اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: