مسئولان موزیم ملی، می‌گویند که پس از بازگشت امارت اسلامی، بیش از هزار قطعه اثر باستانی کشف‌شده از معدن مس عینک لوگر، به موزیم ملی در کابل انتقال یافته است.

این اثرها شامل تندیس‌های بودا، زیورها، مسکوکات و ابزار جنگی مربوط به دوره‌های کوشانیان و سامانیان در قرن ۳ تا ۶ میلادی، است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

صبغت‌الله عابد، رییس موزیم ملی، می‌گوید که هنوز هم ۱۰ هزار قطعه اثر باستانی در معدن مس عینک باقی مانده است. عابد، می‌افزاید که قرار است ۲۵۰۰ قطعه اثر باستانی معدن مس عینک، پس از ثبت و تکمیل اسناد، به موزیم ملی انتقال یابد.

او تأکید می‌کند: «پس از حاکمیت امارت اسلامی، ۸۵۷ اثر از ساحه‌ی مس عینک به موزیم ملی انتقال یافته و هم‌چنان بار دیگر در سال ۱۴۰۲ به تعداد ۵۴۰ قطعه اثر باستانی از مس عینک به موزیم انتقال شده که این اثرها شامل تندیس‌های بودا، زیورات، مسکوکات و دیگر اجناس که مربوط به دوره‌های کوشانیان و سامانیان در قرن ۳ تا ۶ میلادی می‌شود، به موزیم ملی انتقال یافته است.»

مسئولان موزیم ملی، می‌افزایند که این اثرهای باستانی از سوی کاوش‌گران داخلی و خارجی از معدن مس عینک بیرون کشیده شده است.

در همین حال، شماری از باستان‌شناسان، نبود موزیم معیاری در کشور را، مهم‌ترین چالش برای نگه‌داری اثرهای باستانی عنوان می‌کنند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

یحیا محب‌زاده، کارشناس باستان‌شناسی، می‌گوید: «نبود یک موزیم ملی معیاری و مسلکی، از چالش‌های عمده برای نگه‌داری اثرهای باستانی است… ذخیرگاه معیاری که جواب‌گوی نیازمندی ما باشد، در موزیم وجود ندارد.»

پیش از این نیز، مسئولان وزارت اطلاعات و فرهنگ، گفته بودند که حفاری معدن مس عینک با حفظ اثرهای باستانی به پیش می‌رود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: