مسئولان محلی پروان، می‌گویند که در نتیجه‌ی سرازیرشدن سیلاب‌ها در این ولایت، دو تن جان باخته و پنج تن به شمول زنان و کودکان، هنوز ناپدید اند.

غلام‌محمد جراح، ولسوال سیاه‌گرد پروان، می‌گوید که پس از چاشت روز گذشته (سه‌شنبه، ۳ اسد)، سیلاب‌های شدید در منطقه‌های «قول لچ، بازار چهارده، فرنجل و مازانه»‌ی این ولسوالی، سرازیر شده است.

افزون بر این، سید حکمت‌الله شمیم، سخن‌گوی والی پروان، می‌گوید که در اثر سرازیرشدن سیلاب‌ها در ولسوالی‌های سیاه‌گرد و شینواری دره‌ی غوربند،  ۲۷ منزل مسکونی، ۲۰ رأس مواشی، ۵۷۰ جریب زمین کشاورزی ۱۵۰ پلچک و سربند آب، ۳۶ کیلومتر جاده‌ی فرعی، تخریب شده است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

باشندگان ولسوالی شینواری، می‌گویند که در نتیجه‌ی سرازیرشدن سیلاب‌ها،  ۵۰ صفحه‌ی سولر و چندین خانه‌ی محافظتی آن، جنراتور و ده‌ها جریب زمین کشاورزی شان از بین رفته است.

تازه‌ترین آمار وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، نشان می‌دهد که در اثر سرازیرشدن سیلاب‌ها در روزهای پسین در ۱۰ ولایت، نزدیک به ۱۰۰ تن کشته و زخمی شده اند و ۹۲۰ منزل مسکونی از بین رفته است.

آسیب‌دیدگان از این سیلاب‌ها در ولایت‌های مختلف، با شکایت از رسیدگی‌نشدن به وضعیت شان، خواهان کمک شده اند.

فواد، باشنده‌ی غزنی، می‌گوید: «در خانه‌ی‌ ما سیل آمده و تمام چیز ما خراب شده است. هنوز کدام کمکی به ما نرسیده. ۱۰ نفر در فامیل هستیم و به کمک نیاز داریم. از دولت می‌خواهیم هرچه عاجل به ما کمک بفرستد.»

عبدالرحمان، باشنده‌ی ولسوالی جلریز میدان‌وردک که خانه‌ و زمین‌های کشاورزی‌اش در اثر سیلاب‌های شنبه‌شب در این ولسوالی، از بین رفته، می‌گوید که اکنون در کوه‌ها زیر خیمه زندگی می‌کنند. «معلوم نیست تا چه وقت این طور باشد. شب در هوای سرد در خیمه، طفل‌ها گریه می‌کنند.»

به گفته‌ی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، در نتیجه‌ی سرازیرشدن سیلاب‌ها در چند روز گذشته، بیش از هفت هزار جریب زمین کشاورزی از بین رفته که بیش‌ترین خسارت به کشاورزان در میدان‌وردک و ولسوالی پغمان کابل، وارد شده است.

فهیم، دیگر باشنده‌ی جلریز میدان‌وردک که زمین‌های کشاورزی‌اش تخریب شده، خواهان رسیدگی فوری به آسیب‌دیدگان در این ولایت، است. او می‌گوید: «دوونیم جریب زمین را کچالو، لوبیا و دیگر حبوبات کاشته بودم که همه‌اش از بین رفته است. کانال‌ها و جوی‌ها همه بند است. خواست ما این است که به این مردم کمک شود.»

باشندگان پروان که از آغاز سال تا کنون، در اثر سرازیرشدن سیلاب‌ها زیان‌مند شده اند، از کافی‌نبودن کمک‌ها شکایت دارند.

عبدلواحد، باشنده‌ی ولسوالی شینواری پروان، می‌گوید که در سیلاب‌های چهار ماه پیش در این ولایت، حاصلات و نزدیک به چهار جریب زمین کشاورزی‌اش از بین رفته است. «کمک نشده و کسی توجه نکرد. به همین خاطر ما هنوز با مشکلات روبه‌رو هستیم.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

شفیع‌الله رحیمی، سخن‌گوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، می‌گوید که برای رسیدگی بهتر به آسیب‌دیدگان سیلاب‌ها به ویژه در میدان‌وردک و پغمان، به امکانات بیش‌تر و کمک‌های فوری سازمان ملل متحد و نهادهای کمک‌کننده نیاز است.

او می‌افزاید: «ما از امکاناتی که داریم استفاده می‌کنیم. افراد آسیب‌دیده را شناسایی و کمک می‌کنیم؛ ولی فعلاً به امکانات و کمک‌های عاجل نیاز داریم. خواست ما این است که در این وضعیت به مردم افغانستان کمک کنند.»

بر اساس آمار وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، در نتیجه‌ی سیلاب‌های چهار ماه پسین، سه هزار و ۸۰۰ رأس مواشی تلف و نزدیک به ۴۲ هزار جریب زمین کشاورزی ویران شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: