عتیق‌الله ۶۰ساله که باشنده‌ی منطقه‌ی «تکانه‌ی» ولسوالی جلریز میدان‌وردک است، می‌گوید که ۱۶ عضو خانواده‌اش به شمول زنان و کودکان در نتیجه‌ی سیلاب‌های شنبه‌شب، ۳۱ سرطان، جان باخته اند.

او می‌افزاید که حوالی ساعت ۱:۰۰ بامداد یک‌شنبه که بیش‌تر اعضای خانواده‌ی او و دیگر اهالی روستا در خواب بودند، «سیلاب جاری شده و پس از آن از همه خانه‌ها فریاد بلند شد.» به گفته‌ی او، عده‌ای نجات یافتند؛ اما شماری دیگر زیر آوار ماندند.

عتیق‌الله که غم و اندوه از چهره‌اش می‌بارد، می‌‌گوید که با ازدست‌دادن ۱۶ عضو خانواده‌اش، امیدهای زندگی‌اش را از دست داده و در نتیجه‌ی این رویداد غم‌بار، به ناخوشی‌های روانی گرفتار شده است.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

او، به سلام‌وطندار می‌گوید: «دو دخترم، یک پسرم، یک پسر و یک دختر برادرم، همسر برادرم با دو کودکش، پدرم، دو کاکایم، یک زن کاکایم با دخترش، یک پسر کاکایم با دخترش، ۱۶ عضو خانواده‌ام از بین رفته‌ اند.»

یکی از همسایگان نزدیک عتیق‌الله که او نیز دو عضو خانواده‌‌اش را در سیلاب از دست داده، می‌گوید هنگامی که مردم در خواب بوده، سیل آمده و آن‌ها را با خود برده است.

شماری دیگر از باشندگان منطقه‌ی تکانه‌ی ولسوالی جلریز، می‌گویند که صدها خانه‌ی رهایشی، دکان، شاه‌راه، زمین‌های کشاورزی و باغ‌های ولسوالی جلریز، کامل تخریب شده است. آن‌ها، از حکومت و نهادهای بین‌المللی خواستار کمک‌های فوری شده اند.

سردار‌محمد، باشنده‌ی میدان‌وردک، می‌گوید: «ساعت یک بامداد بود که فهمیدیم باران می‌بارد و وقتی از خانه‌ بیرون شدم، سیلاب شدید روستا را فرا گرفته بود. خانه‌ها و دکان‌ها را ویران کرد. بسیاری از مردم جان باختند و زمین‌ها و باغ‌های ما ویران شد. ما دربه‌در شدیم.»

عبیدالله، دیگر باشنده‌ی میدان‌وردک، می‌گوید که در نتیجه‌ی سرازیرشدن سیلاب در دره‌ی ولسوالی جلریز، ۲۲ تن جان باخته اند.

فیض‌الله جلالی، رییس مبارزه با حوادث طبیعی میدان‌وردک، به سلام‌وطندار می‌گوید: «تا اکنون ۳۰ جسد از سیلاب بیرون کشیده شده و ۱۵ زخمی برای درمان به شفاخانه‌ منتقل شده‌ اند‌. شماری دیگر نیز ناپدید شده‌ اند. صدها خانه‌ی مسکونی، پل، پل‌چک، سرک و هزاران جریب زمین کشاورزی، ویران شده است.» به گفته‌ی او، عملیات جست‌وجو برای یافتن افراد ناپدیدشده ادامه دارد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

از سوی دیگر، بختیار معاذ، والی میدان‌وردک، می‌گوید که تلاش‌ها برای توزیع کمک‌ها و ایجاد سرپناه برای خانواده‌های سیلاب‌زده ادامه دارد.

او می‌افزاید: «سیلاب‌ها تلفات زیادی داشته است. اکنون تمام مسئولان ولایتی به منطقه‌ی آسیب‌دیده رسیده‌ اند. شماری از جسدها را از سیلاب بیرون آورده‌ایم و روند توزیع غذا و ایجاد سرپناه ادامه دارد.»

به گفته‌ی مقام‌های محلی، برای پناه‌دادن به خانواده‌های سیلاب‌زده، یک اردوگاه در ولسوالی جلریز ساخته شده که صدها خانواده‌ی سیلاب‌زده که خانه‌های شان تخریب شده، در آن اسکان جابه‌جا خواهند شد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: