شماری از پزشکان، می‌گویند که رعایت‌نشدن بهداشت میان زنان، تغذیه‌ی ناسالم و نداشتن سبک زندگی منظم، از عامل‌هایی اند که زنان را به بیماری «تانسل» یا گوشت اضافی گلو دچار می‌کند و مهم‌ترین نشانه‌ی ابتلا به این بیماری، درد گلو است.

احمدشاه میرزایی، پزشک ویژه‌ی بیماری‌های گوش و گلو، در گفت‌وگو با سلام‌وطندار می‌گوید که بی‌توجهی به بهداشت فردی و محیطی و تغذیه‌ی نامناسب، سبب ابتلای زنان به تانسل می‌شود.

او، می‌افزاید: «عواملی که باعث التهاب تانسل می‌شود، اکثر وایرل یا ویروس‌هایی می‌باشند که در اثر زکام و ریزش به وجود می‌آید یا بعضی التهاب تانسل که میکروبی انتانی می‌شود، در اثر بعضی انتاناتی که شخص به حفظ‌الصحه‌ی شخصی و محیطی خود توجه نمی‌کند، مصاب به التهاب تانسل می‌شود.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

این پزشک، هم‌چنان می‌گوید که سبک زندگی و تغذیه نیز در دچارشدن به این بیماری نقش عمده دارد و زنانی که درد گلو دارند، بایستی به بهداشت فردی و محیطی خود توجه داشته باشند و برای پیش‌گیری از این بیماری، اقدام کنند.

احمدشاه میرزایی، تأکید می‌کند: «اشخاصی که همیشه مصاب به گلودردی هستند، کوشش کنند از غذاهای چرب، تند، تیز یا شیرینی کم استفاده کنند؛ وقایه‌ی خود را داشته باشند و هم‌چنان حفظ‌الصحه‌ی شخصی و محیطی خود را رعایت بکنند تا مصاب به التهاب تانسیلین نشوند.»

از سویی هم، مرسل‌ الحق، دیگر پزشک ویژه‌ی بیماری‌های گوش، گلو و بینی، می‌گوید که بیماری تانسل پیامدهای منفی روی بیمار دارد و زندگی او را دچار دگرگونی می‌کند و درد گلو، تب و سردردی، از نشانه‌هایی است که نشان می‌دهد زنان به این بیماری دچار شده اند.

او، می‌افزاید: «چون مریض دردهای مختلف را تجربه می‌کند، روی زندگی روزمره‌ی مریض تأثیر سوء دارد. محیط زندگی در افغانستان مناسب نیست؛ غذای صحی ندارد؛ در طول هفته مریضانی که مراجعه می‌کنند، ۷۰ درصد مصاب به تانسل هستند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

با این حال، ریحانه، بانویی که به این بیماری مبتلا شده است، می‌گوید که با رعایت توصیه‌های پزشکان، در حال بهبودیافتن است. «علایمش سردردی، کسالت، بی‌حالی و گلودردی می‌باشد و چند مدت می‌شود که تداوی می‌کنم. به داکتر مراجعه کرده‌ام، توصیه‌های داکتر به من این بوده که از غذاهای تند و ترش استفاده نکنم. یک سال می‌شود که تداوی می‌کنم، از تداوی نتیجه‌ی مثبت گرفته‌ام و به خاطر این که من پرهیز می‌کنم و تداوی را به شکل منظم پیش می‌برم، بهتر استم و نیاز به جراحی نشده است.»

سهیلا هاشمی، بیماری که توصیه‌هایی را برای درمان این بیماری دریافت کرده است، می‌گوید: «من تازه سه ماه شده متوجه شده‌ام که مبتلا به التهاب تانسل هستم. علایمش هم این بود که بسیار زودزود زکام می‌شدم. از شب ناآرام‌خوابی داشتم و پادرد نیز داشتم. وقتی به داکتر مراجعه کردم، به من گفت هرچه زودتر باید تداوی بکنی.»

التهاب تانسل، از بیماری‌های گسترده‌ی جهانی است که از بی‌توجهی به بهداشت و تغذیه‌ی ناسالم به وجود می‌آید؛ اما میزان گسترش آن در کشورهای جهان سوم مانند افغانستان، به دلیل آلودگی هوا و چالش‌های بهداشتی، بیش‌تر است.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: