در جریان چند روز پسین، بازداشت خبرنگاران از سوی نیروهای امنیتی در ولایت‌های مختلف، سبب نگرانی نهادهای پشتیبان رسانه‌ها شده است.

نهاد پشتیبان رسانه‌های آزاد افغانستان (نی)، از بازداشت شماری از خبرنگاران در برخی از ولایت‌ها ابراز نگرانی کرده اند و از مسئولان امنیتی خواسته است که هر چه زودتر، آن‌ها را رها کنند.

بر اساس گزارش‌ها، در یک هفته‌ی پسین، پنج خبرنگار از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده اند که علت بازداشت شماری از آن‌ها هنوز روشن نشده است.

سید وحدت‌الله ابدالی، خبرنگار خبرگزاری باختر در غزنی، یک‌شنبه، ۱۵ اسد، از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده است که دلیل بازداشت او هنوز روشن نیست.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

هم‌چنان، نیروهای امنیتی در ننگرهار، روز گذشته، (پنج‌شنبه، ۱۹ اسد) دو خبرنگار رادیو کلید به نام‌های فقیرمحمد فقیرزی و جان‌آقا صالح را در این ولایت، بازداشت کرده اند.

نهاد نی، امروز (جمعه، ۲۰ اسد)، با پخش خبرنامه‌ای ابراز نگرانی کرده است که ادامه‌ی این بازداشت‌ها، سبب ایجاد مشکلات برای آزادی بیان و دست‌رسی به اطلاعات در افغانستان خواهد شد.

مسئولان نهاد نی، در این خبرنامه از مسئولان محلی غزنی، پکتیا و ننگرهار خواسته اند تا خبرنگاران بازداشت‌شده را هر چه زودتر آزاد کنند.

در خبرنامه‌ی نی، آمده است: «به باور دفتر نی، چنین بازداشت‌های غیراصولی می‌تواند فشار بر خبرنگاران پنداشته شود و اگر چنین اقداماتی ادامه پیدا کند، خبرنگاران را در فضای ترس قرار داده، آزادی بیان و دست‌رسی به اطلاعات در افغانستان را به چالش جدی مبدل می‌سازد. نی، از مسئولان امنیتی در ننگرهار، خوست و غزنی می‌خواهد که خبرنگاران را هرچه زودتر آزاد سازند. هم‌چنان نی توقع دارد در صورتی که ادعایی است، موضوع آن را به کمیسیون تخطی رسانه‌ها محول کنند.»

هم‌زمان، نیروهای امنیتی، روز گذشته (پنج‌شنبه، ۱۹ اسد)، حسیب حساس، خبرنگار محلی سلام‌وطندار را در کندز، بازداشت کرده اند. نی در بیانیه‌ای جداگانه، خواستار آزادی هرچه‌ زودتر حسیب حساس شده است.

حسیب حساس، خبرنگار محلی سلام‌وطندار در کندز است که از این ولایت، به سلام‌وطندار خبر و گزارش تهیه می‌کند.

حسیب حساس، خبرنگار سلام‌وطندار

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

نهاد پشتیبان رسانه‌های آزاد افغانستان، هم‌چنان از بازداشت حبیب سراب، خبرنگار آریانا نیوز در پکتیا، خبر داده است.

در خبرنامه‌ی این نهاد، هم‌چنان اشاره شده است که یک ماه پیش، مسئولان وزارت اطلاعات‌وفرهنگ گفته اند: «هیچ ارکانی حق مداخله در امور رسانه‌ها و خبرنگاران را ندارد و تنها مرجع ذیصلاح، وزارت اطلاعات‌وفرهنگ و کمیسیون تخطی رسانه‌ها می‌باشد.»

این در حالی است که رویدادهای بازداشت خبرنگاران از سوی نیروهای امنیتی، سبب نگرانی خبرنگاران از سرنوشت و آینده‌ی شان، شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: