ادامۀ بازداشت خبرنگاران نگرانی نهادهای حامی رسانه‌ها و خبرنگاران را در پی داشته است. نیروهای امارت اسلامی میرزا حسنی، مدیرمسئول رادیوی خصوصی «آفتاب» در دایکندی و فعال جامعۀ مدنی را هفت روز پیش از ولایت هرات بازداشت کردند. عزت توانا، برادر میرزا حسنی، به سلام‌وطندار می‌گوید که پس از گذشت حدود هفت روز برادرش هنوز در بند امارت اسلامی‌ست.

آقای توانا می‌گوید: «برادرم می‌خواست سمت ایران برود، متأسفانه در هرات بازداشت شده و تاکنون که از طریق گفت‌وگو با ریش‌سفیدان و نهادهای حامی رسانه‌ها اقدام کردیم، نتیجه‌یی به‌دست نیامده و هنوز در زندان است.»

در آخرین مورد، رومان کریمی، خبرنگار و سمیع‌الله، رانندۀ سلام‌وطندار نیز که ساعت ۱۰ پیش از چاشت روز گذشته، برای پوشش اعتراض زنان در ساحۀ چهارراهی حاجی یعقوب شهرنو کابل رفته بودند، توسط نیروهای استخبارات امارت اسلامی بازداشت شدند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

کریمی می‌گوید که او و سمیع‌الله حدود هفت ساعت در آمریت حوزۀ دهم استخبارات ولایت کابل در بند بودند و ساعت ۵ عصر رها شدند. او می‌افزاید با آن‌که کارت شناسایی خبرنگاری‌اش را به نیروهای استخبارات امارت اسلامی نشان داده، با آن‌هم به حرف‌هایش توجهی نشده و بازداشت و لت‌وکوب شده است.

با این حال، صدیقه فرامرز، خبرنگار در یکی از رسانه‌های تصویری، با ابراز نگرانی از این وضعیت به سلام‌وطندار می‌گوید که بازداشت خبرنگاران در هنگام اطلاع‌رسانی از چالش‌هایی‌ست که خبرنگاران را رنج می‌دهد و آنان را از مسلک‌شان دل‌سرد می‌کند. او می‌افزاید با آ‌ن‌که دادخواهی‌هایی در این زمینه صورت گرفته است، اما بازداشت، شکنجه و لت‌وکوب خبرنگاران ادامه دارد.

در همین حال، سیدعلی‌اصغر اکبرزاده، عضو فدراسیون ژورنالیستان و نهادهای رسانه‌یی افغانستان، می‌گوید که حکومت باید در راستای تأمین امنیت خبرنگاران تلاش کند و نگذارد به خبرنگاران آسیبی برسد. او از حکومت سرپرست می‌خواهد که به وعده‌اش در راستای تأمین امنیت خبرنگاران عمل کند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

اما بلال کریمی، از معاونان سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید که حکومت سرپرست حامی آزادی بیان، رسانه‌ها و خبرنگاران است؛ اما اطلاع‌رسانی باید در چارچوب شریعت اسلامی انجام شود.

براساس معلوماتی که از سوی منابع به سلام‌وطندار رسیده، در یک ماه گذشته ۸ مورد بازداشت خبرنگاران در ولایت‌های کابل، پکتیا و هرات ثبت شده است. به گفتۀ منابع، در یک ماه گذشته هم‌چنان یک مورد تهدید و یک مورد اجازه‌نیافتن خبرنگار زن در نشست خبری نیز ثبت شده است.

گفتنی‌ست که پیش از این هم شماری از خبرنگاران سلام‌وطندار و رسانه‌های دیگر توسط نیروهای استخبارات امارت اسلامی بازداشت و در بعضی موردها لت‌وکوب نیز شده‌اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: