دیبرا لاینز، نمایندۀ ویژۀ سازمان ملل متحد برای افغانستان می‌گوید که بدون پیش‌رفت در گفت‌وگوهای صلح و جلوگیری از نقض حقوق بشر، طالبان را به‌عنوان شریک نمی‌بیند.

نمایندۀ ویژۀ سازمان ملل متحد برای افغانستان در نشست ویژۀ بورد مشترک نظارت و انسجام که امروز در ارگ ریاست‌جمهوری برگزار شده بود، تأکید می‌کند که برای رسیده‌گی به مسایل طولانی‌مدت افغانستان، گفت‌وگوهای صلح باید به ‌گونۀ جدی و با صداقت آغاز شود.

نمایندۀ ویژۀ سازمان ملل متحد برای افغانستان می‌گوید که طالبان عامل اصلی تلفات غیرنظامیان در ماه‌های پسین‌اند. به گفتۀ او، جهان عمل‌کرد طالبان در برابر غیرنظامیان را زیر نظر دارد و این گروه در سال‌های پسین به مشروعیت لازم رسیده که این مشروعیت ناشی از تعهد آن‌ها به گفت‌وگوهای سیاسی‌ست؛ تعهدی که استراتژی جنگ محور آن‌ها را زیر پرسش می‌برد.

سلام‌وطندار را در یوتیوب دنبال کنید

بانو لاینز می‌افزاید، کشتار غیرنظامیان توسط طالبان در حالی افزایش یافته است که این گروه با دولت افغانستان دربارۀ صلح بر سر میز گفت‌وگو قرار دارند. به گفتۀ او، آمار تلفات غیرنظامیان نسبت به زمان مشابه آن در سال گذشته، ۵۰ درصد افزایش یافته است.

از سوی دیگر، دیبرا لاینز می‌گوید که ۱۸ میلیون شهروند افغانستان با نیازمندی‌های شدید روبه‌رو اند و این شمار نسبت به سال گذشته دو برابر است. به گفتۀ او، خشک‌سالی مداوم، تشدید جنگ و گسترش کرونا از عامل‌های عمده‌یی‌اند که مردم افغانستان را آسیب زده است.

سازمان ملل متحد هدف از برگزاری نشست ویژۀ بورد مشترک نظارت و انسجام را به رسمیت‌شناختن بحران کنونی در افغانستان از سوی تمویل‌کننده‌گان بین‌المللی و نیز مطمین‌شدن آنان از چشم‌انداز استراتژیک دولت افغانستان برای مدیریت این بحران عنوان کرده است. دیبرا لاینز تأکید کرده که تنها راه‌ حل‌وفصل قضیۀ افغانستان، سرعت‌بخشیدن به گفت‌وگوهای صلح است که توام با جدیت و صداقت باشد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

از جانبی دیگر، محمداشرف غنی، رئیس‌جمهور می‌گوید، جنگی که اکنون در کشور جریان دارد، جنگ داخلی نیست؛ بل‌ جنگ شبکه‌های تروریستی‌ست.

محمداشرف غنی می‌گوید که دولت افغانستان خواهان پیش‌رفت در روند گفت‌وگوهای صلح است و برای نشان‌دادن حُسن‌نیت‌، ۵ هزار زندانی طالبان را رها و انتخابات زودهنگام را پیشنهاد کردند؛ اما طالبان برعکس جنگ را شدت بخشیدند.

رئیس‌جمهور می‌افزاید که هیچ شهروند کشور عناصر غیردولتی را نمی‌خواهد و از نظر مردم، راه‌حل جنگ افغانستان نظامی نیست؛ بل‌که یک توافق سیاسی‌ست. او می‌گوید که دولت به‌خاطر بهترکردن خدمات‌رسانی در بخش‌های مختلف به‌ویژه بخش دفاعی، ۵.۲ درصد بودجه‌اش را کاهش داده است تا از هزینه‌های غیرضروری جلوگیری شود.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

در این نشست روی حفظ دستاوردهای ۲۰ سال پسین تأکید بسیار شد و رئیس‌جمهور غنی گفت هرگز اجازه نمی‌دهد تلاش‌هایی را که اقشار مختلف افغانستان به‌ویژه زنان به‌خاطر بهبود وضعیت زنده‌گی در کشور انجام داده‌اند، از بین برود. شرکت‌کننده‌گان این نشست تأکید می‌کنند که زمان آن رسیده است تا به خشونت پایان داده شود و گفت‌وگوهای صلح به‌معنای واقعی و معنادار آغاز شود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: