در روزهای پسین افزایش پول‌های فرسوده در بازارهای کشور به‌ویژه کابل، پایتخت، انتقادهای بسیاری از شهروندان و صرافی‌ها را به هم‌راه داشته است. در پی افزایش پول‌های فرسوده در بازارهای کشور، بانک مرکزی افغانستان با پخش اعلامیه‌یی پول‌های غیرقابل چلند را معرفی کرد.

افزایش پول‌های افغانی فرسوده در سطح کابل، این‌ روزها تبدیل به یک مشکل جدی در میان شهروندان شده ‌است. هرچند پیش از این بانک مرکزی افغانستان تصویرهای پول‌های غیرقابل چلند را همه‌گانی کرده بود، اما بانک‌ها طی چند روز اخیر پول‌هایی را به مراجعان توزیع می‌کنند که دکان‌داران حاضر به گرفتن آن نیستند.

سنبل نصر، یک تن از پایتخت‌نشینان، در گفت‌وگو با سلام‌وطندار از وضعیت پول‌هایی که امروز از بانک دریافت کرده ‌است، سخت شکایت می‌کند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

او می‌گوید: «به بانک برای دریافت معاشم رفتم، پول‌هایی را برایم دادند که خیلی کهنه بود، یک قسمتی از بعضی پول‌ها هیچ وجود نداشت و در بعضی‌هایش هم لکه‌های رنگه است. وقتی نخواستم این پول‌ها را بگیرم، برایم گفتند که چند روز بعد از این بدتر در بازار عرضه می‌شود.»

در همین حال، محمدانور و عجب‌گل، دو تن دیگر از از پایتخت‌نشینان، با انتقاد از افزایش پول‌های افغانی کهنه در بازار می‌گویند که این وضعیت مردم را با مشکلات جدی روبه‌رو کرده ‌است. این دو تن، خواهان توجه جدی حکومت در این زمینه‌اند.

محمدانور می‌افزاید: «در بانک‌ها و صرافی‌ها پول‌های کهنه به مردم توزیع می‌شود و همین‌گونه کارمندان دولتی که به بانک‌ها برای گرفتن معاش می‌روند، به آن‌ها هم پول‌های کهنه را توزیع می‌کنند. این وضعیت سبب نگرانی مردم شده است.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

از سویی ‌هم، بلال محمدی، یک تن از دکان‌داران در شهر کابل، در گفت‌وگو با سلام‌وطندار می‌گوید که در روزهای پسین پول‌های افغانی کهنه افزایش یافته‌ است. به گفتۀ او، این مورد معاملاتش را با مشکل جدی روبه‌رو کرده ‌است.

او می‌افزاید: «پول‌های کهنه بی‌حد زیاد شده ‌است. در این روزها مردم بیش‌تر برای خرید پول‌های کهنه را می‌آورند، پول‌ها را نگیریم، خرید کرده نمی‌توانیم و اگر گرفتیم، در مندوی از ما این پول‌ها را نمی‌گیرند. با مشکل روبه‌رو شده‌ایم.»

انتقادها در حالی از افزایش پول‌های کهنه در پایتخت بالا گرفته ‌است که گزارش‌هایی مبنی بر ایجاد چالش در چاپ و انتقال پول افغانی به کشور وجود دارد. خواستیم دیدگاه مسئولان بانک مرکزی افغانستان را در این باره داشته باشیم؛ اما آنان به تماس‌های مکرر ما پاسخ ندادند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: