نهاد پشتیبان رسانه‌های آزاد افغانستان (نی)، امروز (دوشنبه، ۲۳ اسد) با پخش اعلامیه‌ای زیر عنوان «افزایش بی‌پیشینه‌ی خشونت در برابر خبرنگاران در دو هفته‌ی‌ گذشته در افغانستان»، گفته که اطلاعات از حوزه‌ی جنوب افغانستان حاکی از آن است که سه تن از خبرنگاران محلی از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده اند.

نی، نوشته است که بر اساس این اطلاعات، شمس‌الله عمری، وحیدالرحمان افغان‌مل و عطاءالله عمر، خبرنگارانی اند که روز گذشته در کندهار بازداشت شده اند. نهاد پشتیبان رسانه‌های آزاد افغانستان، افزوده است اطلاعات به‌دست‌آمده از کندهار نشان می‌دهد که دلیل روشن مبنی بر بازداشت این خبرنگاران وجود ندارد.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

نی تصریح کرده است که با بازداشت‌شدن سه خبرنگار در کندهار، در دو هفته‌ی پسین گواه «بازداشت هشت تن خبرنگار در افغانستان هستیم.» این نهاد تأکید کرده که در دو هفته‌ی اول آگست ۲۰۲۳، در مقایسه با دو سال پسین، بازداشت خبرنگاران و کارکنان رسانه‌ای بی‌پیشینه بوده است.

نهاد پشتیبان رسانه‌های آزاد افغانستان، ادامه‌ی بازداشت‌ خبرنگاران را نگران‌کننده عنوان کرده و چنین وضعیت را در حقیقت «خفه‌ساختن صدای آزادی بیان» دانسته است.

نی، از مسئولان محلی خواستار رهایی هرچه زودتر خبرنگاران بازداشت‌شده شده است. این نهاد، هم‌چنان از وزارت اطلاعات‌وفرهنگ به ویژه کمیسیون تخطی رسانه‌ها، خواسته است که سرنوشت خبرنگاران بازداشت‌شده را بررسی کند و اطلاعات آن را با جامعه‌ی رسانه‌ای در میان بگذارد.

نی افزوده است که انتظار می‌ورد کمیسیون تخطی رسانه‌ها مصونیت کاری خبرنگاران را تضمین کند و از «عدم تشبث» در کار کمیسیون تخطی رسانه‌ها، جامعه‌ی خبرنگاری افغانستان را اطمینان دهد.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

بر اساس گزارش‌ها، در بیش از یک هفته‌ی پسین، پنج خبرنگار در ولایت‌های مختلف از سوی نیروهای امنیتی امارت اسلامی بازداشت شده اند. سیدوحدت‌الله ابدالی، خبرنگار خبرگزاری دولتی باختر در غزنی در یک‌شنبه‌ی هفته‌ی گذشته و سه روز پس از آن، فقیرمحمد فقیرزی و جان‌آقا صالح در ننگرهار، حبیب‌الله سراب در شهر گردیز، مرکز پکتیا و حسیب‌الله حساس، خبرنگار سلام‌وطندار در کندز، از سوی نیروهای امارت اسلامی بازداشت شده اند و تا کنون در باره‌ی علت بازداشت آن‌ها، جزئیاتی ارائه نشده است.

حیات‌الله مهاجر فراهی، معین امور نشراتی وزارت اطلاعات‌وفرهنگ، به سلام‌وطندار می‌گوید که پس از بررسی علت بازداشت خبرنگاران، برای رهایی آن‌ها تلاش خواهد شد. او، می‌افزاید که این وزارت به اطلاعات خبرنگارانی که به دلیل جدا از کار خبرنگاری شان بازداشت می‌شوند، دست‌رسی ندارد؛ اما پس از بررسی علت بازداشت، برای رهایی آن‌ها تلاش می‌شود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: