در ادامه‌ی گزارش‌ها از فیصله‌ی حکومت امارت اسلامی مبنی بر دورکردن اعضای تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) از مناطق مرزی افغانستان و پاکستان، آصف درانی، نماینده‌ی ویژه‌ی پاکستان برای افغانستان، گفته که امارت اسلامی در این راستا گام‌های ابتدایی را برداشته است.

او در گفت‌وگویی با «صدای امریکا» گفته‌ است حکومت پاکستان از این اقدام امارت اسلامی که منجر به تأمین امنیت مرز این کشور می‌شود، استقبال می‌کند. نماینده‌ی ویژه‌ی پاکستان برای افغانستان، در این گفت‌وگو خواهان اقدامات بیش‌تر حکومت سرپرست شده‌ است.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

او افزوده است: «حکومت افغانستان در این راستا اقدام کرده‌؛ اما این اقدام در مرحله‌ی ابتدایی قرار دارد. برای همین، زود است که در مورد نتیجه‌ی آن بحث کنیم. اگر به واقعیت اعضای تی‌تی‌پی به مناطق دیگر انتقال یابند و سبب تأمین امنیت در مرز شوند، این یک پیش‌رفت خوب است و ما از آن استقبال خواهیم کرد.»

در واکنش به این اظهارات نماینده‌ی ویژه‌ی پاکستان برای افغانستان، امارت اسلامی حضور اعضای تحریک طالبان پاکستان در داخل افغانستان را رد می‌کند.

بلال کریمی، از معاون سخن‌گوی امارت اسلامی، در این باره به سلام‌وطندار می‌گوید: «در افغانستان هیچ گروهی که حضور فیزیکی داشته باشد، وجود ندارد و به این امارت اسلامی هم اجازه نخواهد داد. البته مشکلات داخلی پاکستان مربوط پاکستان می‌باشد، ربطی به افغانستان ندارد.»

این که انتقال اعضای تی‌تی‌پی به بخش‌های دیگر افغانستان چه قدر برای پاکستان خوشایند است، یک سو؛ اما این مسئله در داخل افغانستان ظاهراً خوشایند نیست.

تا همین جا نیز آمدن گروه‌هایی از پاکستان به برخی نقاط کشور به ویژه در افغانستان، تنش‌هایی را به میان آورده‌ است.

شکایت‌های یک مرد که گفته می‌شود باشنده‌ی تخار است و با تن شکنجه‌شده از آزارواذیت افرادی آمده در منطقه‌‌ی شان شکوه دارد، مثالی از تنش‌هایی است که گروه‌های قومی بازگشته به برخی مناطق افغانستان به میان آورده اند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

این مرد در نوار تصویری که در شبکه‌های اجتماعی بازتاب یافته ‌است، می‌گوید: «از پاکستان چه آورده‌اید به جان ما مردم؟ از مردم پول می‌خواهند، ما آرام بودیم. چرا ناآرام می‌سازید ما را؟ به لحاظ خدا این مسلمانی است؟»

گفتنی است که سلام‌وطندار تلاش کرد در این گزارش نقل قول‌هایی از باشندگان تخار که در مناطق ‌شان نزاع میان مردم محل و افراد بازگشته از پاکستان وجود دارد، را نیز داشته باشد؛ اما منابع محلی نخواستند دیدگاه و خواست‌های شان در این راستا رسانه‌ای شود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: