همزمان با روز جهانی سرطان، مسئولان وزارت صحت عامه با نگرانی از افزایش آمار بیماری سرطان در کشور، میگویند که در سال گذشتهی میلادی سه هزار تن در اثر ابتلا به این بیماری در سراسر کشور جان داده اند.
همین گونه، بر اساس آمار وزارت صحت عامه، در سال گذشتهی میلادی بیش از سه هزار شهروند نیز به بیماری سرطان ثدیه مبتلا شده اند. شرافت زمان امرخیل، سخنگوی این وزارت، با اشاره به نبود امکانات خوب درمانی در کشور، به سلاموطندار میگوید که قرار است به زودی شفاخانهی ویژهای برای درمان سرطان ساخته شود.
سخنگوی وزارت صحت عامه، میافزاید: «در سال ۲۰۲۲ بیش از ۳۳۰۰ تن مبتلا به بیماری سرطان ثدیه در کشور ثبت شده است و نیز ۳۰۰۰ تن دیگر در کشور جان داده اند. وزارت صحت عامه تلاش میکند که یک شفاخانهی ویژهی درمان سرطان در کشور ساخته شود.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
خانمحمد، یک تن از بیماران مبتلا به سرطان که در شفاخانهی جمهوریت در کابل بستری است، میگوید: «وقتی معاینه کردم، پزشکان گفتند که به سرطان مبتلا هستم. از مریام نان تیر نمیشود و دلم تنگی میگیرد. در شفاخانهی جمهوریت آمدم و زیر درمان قرار دارم.»
گلحسین، یک تن دیگر از بیماران مبتلا به سرطان که در شفاخانهی جمهوریت بستری است، نیز میگوید: «به سرطان جلد مبتلا شدهام، در ایران تشخیص داده شده بود و درمان شده بود و بعد از این که دوباره افغانستان برگشتم، دوباره انتشار کرده است. به شفاخانهی جمهوریت آمدهام، بار دوم است که واکسین ضد سرطان تطبیق میکنند.»
پزشکان، استفاده از دخانیات، دسترسینداشتن به غذای صحی و آلودگی هوا را، از عاملهای اساسی ابتلا به سرطان، عنوان میکنند.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
سارا سخیزاده، پزشک در شفاخانهی جمهوریت، میگوید: «راهکار برای وقایه این است که بیماران از دخانیات استفاده نکنند و از اشعهی آفتاب دوری کنند و غذای صحی بگیرند و ورزش انجام بدهند.»
بر اساس معلومات، اکنون تنها سه مرکز تشخیص و درمان گونههای سرطان در کابل، کندهار و هرات فعالیت میکند.
گفتنی است که همهساله در چهارم فبروری، روز جهانی سرطان، برنامههایی به هدف افزایش آگاهیدهی به مردم در بارهی سرطان، نحوهی پیشگیری و چهگونگی روبهروشدن با این بیماری، در سراسر جهان برگزار میشود.