محمداشرف غنی، رئیس‌جمهور می‌گوید که اکنون فرصت برای ختم جنگ و رسیدن به صلح در کشور فراهم شده است. او تأکید می‌کند که صلح در کشور تأمین می‌شود.

آقای غنی، امروز (یک‌شنبه، ۲۶ دلو/بهمن) در پیام تصویری به مناسبت سی‌ودومین سال‌روز خروج نیروهای شوروی سابق از افغانستان می‌گوید: «اکنون برای افغانستان فرصت ختم جنگ و رسیدن به صلح فراهم شده است. صلحی که در آن نهادهای نظامی و ملکی ما حفظ و بیشتر از پیش تقویت گردند، صلحی که کودکان، زنان، جوانان و تمام اقشار محروم افغانستان از آن مستفید شوند.»

او در بخشی از سخنانش می‌گوید که دلیل اصلی شکست قشون سرخ، وحدت ملی و صف واحد نیروهای آزادی‌خواه و مجاهدین افغانستان بود.

رئیس‌جمهور می‌گوید که هدف از جهاد برحق مردم افغانستان این بود که پس از خروج نیروهای شوروی، در افغانستان یک نظام به خواست ملت به میان بیاید تا نهادهای ملی و نظامی را تقویت و از آن‌ها حفاظت کند. او می‌افزاید: «اما، به دلیل این که خروج نیروهای شوروی مسئولانه نبود و هیچ تدبیری برای آینده کشور در آن در نظر گرفته نشده بود، افغانستان به یک جنگ داخلی چندبعدی داخل ساخته شد، که در نتیجۀ آن نیروهای امنیتی، نهادهای ملی و زیربناهای افغانستان از هم پاشید.»

آقای غنی می‌گوید، زمانی تمام مبصرین شرقی و غربی به این باور بودند که شوروی به اشغال در افغانستان پایان نمی‌دهد و مبارزۀ ملی ملت افغانستان به نتیجه نمی‌رسد، اما افغانان توانستند که این نظریات را  نادرست ثابت کنند.

رئیس‌جمهور تأکید می‌کند و می‌گوید: «حالا هم تدبیر، وحدت و یک‌پارچه‌گی ما این نظر را که گفته می‌شود افغانستان به صلح نخواهد رسید، غلط ثابت خواهد کرد. ما به صلح خواهیم رسید به صلح دوامدار و صلحی که در آن عزت هر افغان نهفته باشد.»

عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی نیز با نشر خبرنامه‌یی به مناسبت بیست‌وشش دلو، سالروز خروج نیروهای شوری سابق از افغانستان ابراز امیدواری کرده که تلاش‌های جاری در راستای تأمین صلح زمینه را برای پایان جنگ ۴۰ ساله و قطع خشونت‌ها فراهم سازد تا مردم به آرامش و توسعه دست یابند.

در پیام آقای عبدالله آمده است: «ما از هر اقدام عملی برای تحقق صلح استقبال می‌نماییم و صلح را از هر اولویتی ضرورتر می‌دانیم.»

از این روز در نشست‌های گوناگون در کشور گرامی‌داشت شد.

محمد یونس قانونی، معاون پیشین ریاست‌جمهوری در یکی از این نشست‌ها از حکومت و طالبان می‌خواهد تا جنگ را کنار بگذارند و برای رسیدن به صلح تلاش کنند.

نیروهای شوروی سابق در سال ۱۳۵۸ وارد افغانستان شده بودند و پس از نه سال جنگ در ۲۶ دلو سال ۱۳۶۷ خورشیدی افغانستان را ترک کردند.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: