Asset 1SWN

کمیسیون حقوق بشر خواستار برگشت رئیسان هیأت‌های گفت‌وگوکننده به میز مذاکره شد

Doha New pics

کمیسیون مستقل حقوق بشر یک‌ بار دیگر از هیأت‌های گفت‌وگوکنندۀ دولت و طالبان می‌خواهد که به میز مذاکره برگردند و گفت‌وگوها را هرچه زودتر آغاز کنند. این کمیسیون با بازنشر نامۀ ماه گذشته‌اش به رئیسان هیأت‌های گفت‌وگوکنندۀ دو طرف، خواستار برگشت آن‌ها به میز مذاکره شده است.

کمیسیون مستقل حقوق بشر امروز (یک‌شنبۀ، ۲۶ دلو/بهمن) در صفحۀ توییتر خود نوشته است: «کمیسیون با بازنشر نامۀ خود به رئیسان هیأت‌های مذاکره‌کنندۀ دو طرف، خواستار بازگشت آن‌ها به میز مذاکره است، و برای کاستن از هزینه‌های ناموجه انسانی، مادی و معنوی جنگ، هم‌چنان بر لزوم برقراری فوری آتش‌بس و کوشش همه‌جانبه و مسئولانه برای ختم جنگ تأکید می‌کند.»

کمیسیون حقوق بشر افغانستان به تاریخ پانزدهم جدی ام‌سال با نشر یک نامه از هیأت‌های گفت‌وگوکنندۀ دولت جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان خواسته بود که خشونت‌ها را کاهش دهند و هرچه زودتر روی برقراری آتش‌بس توافق کنند. به باور این کمیسیون تشدید و ادامۀ خشونت‌ها همه روزه از غیرنظامیان قربانی می‌گیرد و امید آنان به صلح را کاهش می‌دهد.

در نامۀ این نهاد خطاب به هیأت‌های گفت‌وگوکنندۀ دو طرف آمده است: «ما درخواست خود مبنی بر آتش‌بس را تکرار می‌کنیم‌ و از شما می‌خواهیم ‌کمیته‌یی مشترک‌ تعیین کنید تا در بارۀ مسایلی مانند آتش‌بس، سازوکار‌های نظارت بر آتش‌بس و هم‌چنین تعیین تیم مشترک برای تحقیق در بارۀ ادامۀ رویدادها و قضایای خشونت‌باری مانند حملات هدفمند، از جمله حملات علیه روزنامه‌نگاران و مدافعان حقوق بشر‌ بحث و گفت‌وگو کنند. مردم افغانستان برای برخورداری از حق حیات، امنیت و آزادی‌های اساسی خود نباید منتظر توافق کامل بر سر یک خط‌‌مشی یا نقشۀ‌‌ راه سیاسی باشند.»

شورای عالی مصالحۀ ملی نیز با نشر خبرنامه‌یی به مناسبت بیست‌وشش دلو، سالروز خروج نیروهای شوری سابق از افغانستان برقراری صلح در کشور را از هر اولویتی ضرورتر می‌خواند و خواهان پایان جنگ ۴۰ ساله و قطع خشونت‌ها شده است.

در خبرنامۀ شورای عالی مصالحۀ ملی آمده است: «امیدواریم که تلاش‌های جاری در راستای تأمین صلح زمینه را برای پایان جنگ چهل ساله و قطع خشونت‌ها فراهم سازد تا ملت ما به آرامش و توسعه دست یابد. ما از هر اقدام عملی برای تحقق صلح استقبال می‌نماییم و صلح را از هر اولویتی ضرورتر می‌دانیم.»

کمیسیون حقوق‌بشر در حالی بر کاهش خشونت‌ها و آغاز بی‌درنگ گفت‌وگوهای صلح در دوحه تأکید می‌کند که دور دوم مذاکرات نزدیک به یک‌ونیم ماه پیش آغاز شد، اما این مذاکرات پس از چند روز به بن‌بست کشیده شده است. هنوز روشن نیست که این گفت‌وگوها چه زمانی از سر گرفته خواهد شد.

هفتۀ گذشته عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی گفت که طالبان میز مذاکره را ترک کرده‌اند. او افزود که هیأت طالبان گفت‌وگوهای صلح را در دوحه متوقف کرده‌ و از مدتی به این‌سو هیچ گفت‌وگویی میان هیأت‌های دولت و این گروه انجام نشده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
اخبار و تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام