کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهنده‌گان، گفته که از درخواست ۳۴۰ میلیون دالری برای ارائۀ خدمات به بی‌جاشده‌گان، عودت‌کننده‌گان و پناه‌جویان افغانستان در سال ۲۰۲۲، این نهاد توانسته است تاکنون تنها ۵۷ درصد آن را دریافت کند.

این در حالی‌ست که مهاجران افغانستان در کشورهای بیرونی به‌ویژه کشورهای همسایه به شمول ایران و پاکستان، در وضعیت بدی به سر می‌برند. احسان نظری، یک تن از مهاجران افغانستان در ایران، از چه‌گونه‌گی وضعیت افغان‌ها در این کشور شاکی است و می‌گوید که آنان برای تأمین نفقۀ خانواده‌های‌شان، کارهای شاق می‌کنند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

نظری می‌گوید: «به‌خاطر به دست‌آوردن نفقۀ فامیل به کارهای شاق هم‌چون ساختمان‌سازی، خم و راست می‌شوند. از همه مهاجران افغان در همه بخش‌های ساخت‌وساز به‌طور لزوم دید و با حقوق پایین کار گرفته می‌شود.»

هرچند شمار بسیاری از شهروندان افغانستان به کشورهای ایران، پاکستان و ترکیه مهاجر و به گونۀ غیرقانونی به این کشورها وارد شده‌اند؛ اما ایران و ترکیه مهاجران افغانستان را به گونۀ اجباری، دوباره به کشور برگشت می‌دهند.

جمشید رسولی که به تازه‌گی از ایران اخراج شده است، به سلام‌وطندار چنین می‌گوید: «در این اواخر گرفتن افغان‌ها خیلی زیاد شده بود. من صبح که به‌خاطر صبحانه بیرون شدم، من را گرفتند و به یکی از پاسگاه‌های امنیتی بردند، از آن‌جا به یکی از ولایت‌های مرزی و بعد به افغانستان برگشت دادند.»

فرزانه، از دیگر مهاجران اخراج‌شده، نیز می‌گوید که شوهرش از محل کار بازداشت شده است و سپس با او و کودک‌شان با رفتار تحقیرآمیز به پاسگاه و از آن‌جا به ولایت نیمروز فرستاده شده‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

با تسلط امارت اسلامی بر افغانستان، روند مهاجرت‌های غیرقانونی به کشورهای بیرونی به‌ویژه کشورهای همسایه افزایش یافته است. این امر نگرانی شماری از کشورها به شمول ایران را در پی داشته و افزایش این روند، سبب اخراج مهاجران از این کشور شده است.

گفتنی‌ست که تنها در یک هفتۀ گذشته بیش از ۶۰۰۰ مهاجر افغان از ایران اخراج شده‌اند. با این همه، کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهنده‌گان می‌گوید که به پشتی‌بانی ‌خود از افراد آسیب‌پذیر در افغانستان ادامه می‌دهد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: