هیئت سازمان هم‌کاری‌ اسلامی، در ادامه‌ی دیدارش با مقام‌های حکومت سرپرست، روز گذشته (شنبه، ۱۱ سنبله) در دیدار با عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست‌الوزرا، تأکید کرده که جهان اسلام خواهان ثبات دایمی در افغانستان است.

از سویی هم، مسئولان در وزارت امور خارجه، می‌گویند که امیرخان متقی، سرپرست این وزارت در دیدار با نمایندگان سازمان هم‌کاری اسلامی، روی موضوعات سیاسی، اقتصادی و حقوق‌بشری، گفت‌وگو کرده و خواهان تداوم کمک‌های انسان‌دوستانه و تمدید پروژه‌های توسعه‌ای در افغانستان شده است.

ضیااحمد تکل، معاون سخن‌گوی وزارت امور خارجه، می‌گوید: «سرپرست وزارت خارجه، از نمایندگان سازمان هم‌کاری اسلامی خواست تا به حمایت‌های شان از مردم افغانستان، ادامه بدهند و واقعیت‌های موجود را به کشورهای شان و کشورهای جهان برساند. وزیر خارجه، گفته که حالا وقت آن رسیده که کشورهای جهان به ویژه کشورهای اسلامی، از فرصت‌های به‌میان‌آمده در افغانستان، استفاده‌ی سالم بکنند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید 

طارق بخیت، نماینده‌ی سازمان هم‌کاری‌ اسلامی در امور افغانستان و نمایندگانی از عربستان سعودی، ترکیه، پاکستان، امارات متحده‌ی عربی، بحرین، اردن، مالزیا، اندونزیا، چاد، گینه و دیگر کشورهای اسلامی که در ترکیب هیئت سازمان هم‌کاری اسلامی شامل اند، پنج‌شنبه‌ی هفته‌ی گذشته به کابل آمده اند.

سازمان هم‌کاری اسلامی، در گزارشی، هدف از این سفر را گفت‌وگو با حکومت سرپرست روی تحمل‌پذیری، اعتدال اسلامی، آموزش و کار زنان، عنوان کرده است.

با این حال، مقام‌های وزارت امور خارجه در باره‌ی گفت‌وگو روی آموزش و کار زنان چیزی نمی‌گویند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید 

به باور آگاهان مسائل سیاسی، کشورها می‌خواهند از طریق سازمان‌ها و کشورهای اسلامی، حکومت سرپرست در افغانستان را وادار کنند تا محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان را بردارد.

محمود اضطرابی، آگاه مسائل سیاسی، می‌گوید که سازمان هم‌کاری اسلامی، می‌تواند به عنوان یک میانجی عمل کند و این دیدارها و گفت‌وگوها، در درازمدت مؤثر و نتیجه‌بخش باشد. او می‌افزاید: «کشورهای غرب با تمام فشارهایش نتواست امارت اسلامی را قناعت بدهد تا یک سلسله تسهیلات را در راستای حقوق زنان و حقوق بشر روی دست بگیرد و حالا به این فکر شده تا از راه دیگر به پیش برود.»

پس از روی‌کارآمدن امارت اسلامی، این دومین سفر نمایندگان سازمان هم‌کاری اسلامی به کابل است که سفر پیشین این هیئت، در حوت ۱۴۰۱ به هدف گفت‌وگو روی آموزش و کار زنان انجام شده بود که نتیجه‌ای به هم‌راه نداشت.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: