شاه‌محمود قریشی، وزیر امور خارجۀ پاکستان، گفته که قرار است در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبۀ هفتۀ آینده نشست سازمان همکاری اسلامی دربارۀ مشکلات سیاسی و کمک‌های انسانی به افغانستان برگزار شود.

با این حال، شماری از آگاهان مسائل سیاسی این نشست را در بخش‌های سیاسی و کمک‌های انسانی برای افغانستان سودمند می‌دانند؛ اما می‌گویند که این نشست نمی‌تواند برای به رسمیت‌شناختن امارت اسلامی کمک کند.

خپلواک زازی، آگاه مسائل سیاسی، می‌گوید که هرچند سازمان همکاری اسلامی دومین سازمان بزرگ جهانی‌ست؛ اما زیر اثر کشورهای غربی قرار دارد. به گفتۀ او، این سازمان تفاهم‌نامه‌هایی با آمریکا دارد که بی‌اجازۀ این کشور و متحدانش، نمی‌تواند پروژه‌های زیربنایی را در افغانستان آغاز کند یا امارت اسلامی را به رسمیت بشناسد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

او می‌افزاید: «تا جایی که من وضعیت را ارزیابی می‌کنم، فکر نمی‌کنم که کدام کشوری جرأت کند و نظام کنونی ما را به رسمیت بشناسد یا هم کار خلاف خواست آمریکا انجام دهد. اما اگر آمریکا چراغ سبز نشان دهد و مسائل اساسی را در رسانه‌ها مطرح کند تا این کشورها اطمینان خاطر پیدا کنند و در روشنایی آن این موضوع را اعلام کند.»

از سویی هم، فضل‌الرحمان اوریا، دیگر آگاه مسائل سیاسی، می‌گوید که سازمان همکاری اسلامی بسیاری از تعهدات نشست پیشین خود را عملی کرده است. او این نشست را نیز در بخش‌های سیاسی و اقتصادی به سود مردم افغانستان می‌داند.

آقای اوریا می‌افزاید که با توجه به وضعیت اقتصادی کنونی افغانستان، کمک‌های سازمان همکاری اسلامی مؤثر خواهد بود. او می‌گوید: «افغانستان نیاز به کمک دارد. هر کسی که کمک کند، از کمک‌ها باید به گرمی استقبال شود. اما کمک‌های این نهاد حتی اگر بشردوستانه باشد، با کمک‌های بشردوستانۀ کشورهای غربی متفاوت خواهد بود و این تفاوت در احترام به حاکمیت و اقتدار ملی افغانستان خواهد بود.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

در همین حال، بلال کریمی، از معاونان سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید با وجود این‌که جزئیات این نشست با آنان در میان گذاشته نشده است؛ اما امارت اسلامی هر نشست بین‌المللی را که دربارۀ کمک و هم‌کاری با افغانستان باشد، از آن استقبال و آن را مثبت ارزیابی می‌کند.

لازم به یادآوری‌ست بخش‌هایی از تعهداتی که در نشست پیشین سازمان همکاری اسلامی که در اسلام‌آباد برگزار شده بود، عملی شده است. از سوی دیگر، سازمان همکاری اسلامی در این اواخر در کابل دفتر ایجاد کرده و از صندوق این سازمان بیش از یک میلیون دالر به افغانستان کمک شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: