هم‌زمان با آغاز هفته‌ی جهانی «تغذیه با شیر مادر»، مسئولان ریاست تغذی عامه‌ی وزارت صحت عامه، می‌گویند که در جریان یک سال پسین، به سه میلیون تن در افغانستان، در باره‌ی اهمیت تغذیه‌ی کودک با شیر مادر، آگاهی‌دهی شده است.

سازمان جهانی بهداشت، همه‌ساله، هفته‌ی اول آگست را برای کارزارهای آگاهی‌دهی عمومی در باره‌ی تغذیه با شیر مادر، در نظر گرفته است.

محمدحامد وزیر، سرپرست ریاست تغذی عامه، می‌گوید که در سال گذشته، به یک میلیون مادر که شیر کافی برای دادن به کودکان شان نداشته اند، بسته‌های غذایی تقویت‌کننده توزیع شده است.

 او می‌افزاید: «در سال گذشته برای ترویج تغذیه‌ی طفل از طریق شیر مادر در کیلینک‌ها، به سه میلیون تن مشوره‌دهی شده است که تنها از طریق دیوارنگاری‌ها و رسامی، ۱۷۵ مورد آگهی‌دهی داشته‌ایم.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

محمدحامد وزیر، می‌گوید که تصمیم دارند برنامه‌های تقویتی و مشوره‌دهی شان به مادران را در سال پیش رو، افزایش دهند.

شماری از مادرانی که برای تغذیه‌ی کودکان شان از شیر خشک استفاده کرده اند، می‌گویند که کودکان شان به سوءتغذیه مبتلا شده اند.

کاینات، مادری که دو نوزاد دوگانکی‌اش به سوءتغذیه مبتلا اند، می‌گوید که به دلیل شیر کم، چاره‌ای جز استفاده از شیر خشک برای تغذیه‌ی کودکانش نداشته است.

او می‌افزاید: «طفل‌هایم را شیر پودری می‌دادم. شیرم بس نمی‌کرد. هر دویش تغذی شدند. خود را تغذیه نتوانستم؛ چون اقتصاد ما خوب نیست.»

نجیبه که او نیز برای تغذیه‌ی کودکانش از شیر خشک استفاده کرده است، می‌‌گوید: «می‌فهمم که شیر مادر فایده دارد، مگر شیر نمی‌گیرد. طفل‌هایم سه ماه است که اسهال و استفراغ دارند. اسهالات آن‌ها را تغذی کرده. چهار طفلم را با شیر پودری کلان کرده‌ام.»

عافیت، مادر دیگری که کودکانش به دلیل تغذیه با شیر خشک، به سوءتغذیه مبتلا شده اند، می‌گوید: «شیر پودری می‌دهم. خودم تکلیف گرده دارم. مرا گفتندکه شیر پودری بده، شیر خود را نده، مریض می‌شوند و حالا تغذی شدند.»

مادرانی که کودکان‌ شان به سوءتغذیه مبتلا اند، می‌گویند که تا کنون، هیچ بسته‌ی غذایی تقویت‌کننده از سوی وزارت صحت عامه دریافت نکرده اند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

آقااحمد شیرزاد، متخصص داخله در شفاخانه‌ی صحت طفل اندراگاندی در کابل، می‌گوید کودکانی که با شیر خشک تغذیه می‌شوند، معافیت بدن شان ضعیف می‌باشد.

«شیر مادر نباید قطح شود. معافیت از امراض گوناگون با شیر مادر انتقال می‌کند. به طفل هر نوع ویتامین دارد و شیر پودری طفل را بیش‌تر به سوءتغذیه مواجه می‌کند.»

بر اساس گزارش‌ها، چندی پیش نیز در باره‌ی زنانی که به سوءتغذیه مبتلا شده اند، خبرهایی پخش شده بود.

گفتنی ا‌ست که بیش‌تر مادران، به دلیل تغذیه‌ی ناکافی و نامناسب، شیر کافی ندارند و برای تغذیه‌ی کودکان شان از شیر خشک استفاده می‌کنند که به باور پزشکان، احتمال ابتلای کودکان به بیماری‌های عفونی و اسهال را افزایش می‌یابد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: