امروز بیست‌وششم جون/پنجم سرطان، روز جهانی مبارزه با مواد مخدر است. شماری از زنان معتاد در مرکزهای درمانی در وضعیت روحی بدی به‌سر می‌برند.

آنان می‌گویند در حالی که نیازمند دست‌گیری هستند، سال‌هاست هیچ یک از نزدیکان‌شان به سراغ آنان نیامده است.

شریفه، یکی از زنان معتاد است. او که توسط دوستانش به مواد مخدر آغشته شده است و اکنون در مرکز «تداوی معتادان زنان و اطفال» در کابل درمان می‌شود، از بی‌کسی شکایت دارد.

سلام‌وطندار فارسی را در فایس‌بوک دنبال کنید

شریفه می‌گوید به کلی تنها گذاشته شده است و سه سال است از هیچ یک از اعضای خانواده‌اش خبری نیست.

صدبرگ، یکی دیگر از معتادانی که در این مرکز زیر درمان قرار دارد، نیز می‌گوید از یک‌ونیم سال به این‌سو، او از نزدیکانش و نزدیکانش از او خبری ندارند.

او با آه و درد از سرنوشت ویرانش می‌گوید که چند سال پیش با شوهرش از بدخشان به کابل آمد و شوهرش با آن‌که آموزگار بود، به مواد مخدر آغشته شد.

صدبرگ می‌افزاید که ندانسته در گودال شوهرش گیر افتاد و این آفت دامن‌گیر دو فرزندش نیز شد. او که اکنون تنها گذاشته شده است، می‌گوید خبری از نزدیکانش ندارد.

صدبرگ می‌گوید: «اگر نی من نمی‌فهمیدم که این چی است و چی رقم استفاده می‌شود. شوهرم کم‌کم با رفیق‌هایش کشید. در خانه هم آورد، من مریض بودم گفت بگیر یک دود مریضی‌ات خوب می‌شود. بلاخره من را هم در این مرض دچار کرد.»

با این همه، وزارت صحت عامه ام‌سال برای جمع‌آوری و درمان معتادان هیچ برنامه‌یی نداشته است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

شرافت زمان، سخنگوی وزارت صحت عامه، دلیل نداشتن برنامه از سوی این وزارت را برای روز جهانی مبارزه با مواد مخدر، وضعیت پیش‌آمده در پکتیکا، پکتیا و خوست عنوان می‌کند.

گفتنی‌ست که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، به مناسبت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر، روی تعهد بر محو این پدیدۀ شوم تٲکیده کرده و گفته است که چالش مواد مخدر از زنده‌گی ده‌ها میلیون تن باید برداشته شود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: