مسئولان مراکز اعتیاد ریاست صحت بلخ از افزایش شمار معتادان مواد مخدر در این ولایت نگرانی می‌کنند.

بر اساس معلومات نهادهای مسئول در بلخ، در حال حاضر حدود ۴ هزار تن به ‌شمول زنان و کودکان این ولایت به مواد مخدر معتاد اند که نزدیک به دو هزار تن آنان را معتادان خیابانی تشکیل می‌دهند.

در اتاق کوچک شفاخانۀ ۱۰۰ بستر تداوی معتادان به مواد مخدر، چهره‌های جوان و مسن در چوکی‌هایی که به گونۀ صنف درسی تنظیم شده‌ است نشسته‌اند و با علاقه‌مندی زیاد به حرف‌های پزشکان مشاور این مرکز گوش می‌دهند.

در این میان سیداحمد، جوان ۲۳  ساله می‌گوید، ۱۶ سال می‌شود که مواد مخدر مصرف می‌کند و به دام این مواد مهلک گرفتار شده ‌است.

معتادان زیر درمان در شفاخانۀ ۱۰۰ بستر تداوی معتادان به مواد مخدر در بلخ

او می‌گوید، از ۱۳ ساله‌گی به مواد مخدر معتاد شده است، «من به سن۱۳ ساله‌گی به ایران معتاد شدم پدرم تریاک می‌خورد من به مدرسه می‌رفتم وقتی از مدرسه می‌آمدم پدرم تریاک را در چای حل کرده می‌خورد، من هم همین کار را کردم.» سیداحمد می‌گوید که دو تا سه سال تریاک مصرف کرده و پس از آن به دیگر مواد مخدر رو آورده است. او که ازدواج کرده، می‌گوید که اکنون به خاطر زن و فرزندانش آماده شده تا اعتیاد را ترک کند.

در مرکز ترک اعتیاد مردانه در بلخ، در کنار برنامه‌های آموزشی، ورزشی و روان درمانی برای  معتادان حرفه نیز آموزش داده می‌شود.

معتادان زیر درمان در حال آموزش حرکات ورزشی

سیدامیر ۳۷ ساله بیش از یک دهه می‌شود که از هروئین و شیشه استفاده می‌کند. او می‌گوید، استفاده از این مواد برایش مثل سگرت عادی شده ‌است. او بیش از یک ماه می‌شود که در مرکز تداوی معتادان در شهر مزارشریف بستری‌ست.

سیدامیر می‌گوید، مواد مخدر مثل «یک عروس هزار چهره است که مانع ترک می‌شود.» اما او این بار تصمیم جدی گرفته ‌است تا به این مواد نه بگوید.

در مرکز ۷۰ بستر ترک اعتیاد زنان در بلخ نیز برعلاوۀ روان درمانی، آموزه‌های اسلامی، مراقبت خودی، نقاشی، موسیقی، خیاطی و گلدوزی برای متعادان زیر مراقبت آموزش داده می‌شود.

زنان معتاد در حال آموزش حرفه

پسته‌گل، از جملۀ معتادانی‌ست که حدود یک ماه پیش برای درمان به این مرکز آورده شده ‎است.  او می‌گوید، از یک سال به این‌سو به مواد مخدر رو آورده و از زمانی که در این مرکز آمده وضع صحی‌اش در مقایسه به گذشته بهبود یافته ‌است.

پسته‌گل می‌گوید، مادرش از تریاک استفاده می‌کرد و او نیز به این مواد رو آورد، «نامزدم گم شد من خیلی ناراحت شدم و دق شدم. ناگزیر کم کم به تریاک رو آوردم تا آرامش داشته باشم. حالا زیاد شده تقریباً یک ماه می‌شود که در شفاخانۀ معتادان آمده‌ام. زیاد پشیمان هستم.»

جدا از زنان، کودکان نیز برای درمان به این مرکز آورده شده‌اند. این کودکان زمانی که از شیر مادر استفاده می‌کردند، به مواد مخدر معتاد شده‌اند.

عصمت‌الله کریمی، مسئول مراکز اعتیاد ریاست صحت ولایت بلخ می‌گوید، بر بنیاد سرویی که انجام شده‌ بیش از چهار هزار تن به ‌شمول زنان، کودکان و مردان در این ولایت معتاد به مواد مخدر اند که از این میان، یک‌هزار و ۹۴۵ تن آنان معتادان خیابانی هستند. او می‌گوید: «یکی معتاد داریم و یکی استفاده کننده داریم متأسفانه تعداد استفاده کننده به مراتب بیشتر است، اما آماری که قبلاً برای ما گفته بودند بالاتر از یک‌صدوبیست‌وچهار هزار تن در سطح بلخ ما تنها استفاده کننده داریم. ‌تعداد معتادین در حدود ۴ هزار تن به یک سروی سر شماری شده بود.»

دست‌رسی آسان به ‌مواد مخدر، کمبود مراکز درمانی و روآوردن دو باره پس از ترک اعتیاد، از عوامل برجستۀ ناکامی مسئولان در امر جلوگیری از اعتیاد و درمان معتادان مواد مخدر گفته می‌شود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: