با گذشت بیش از سه هفته از تسلط طالبان بر کابل و دیگر ولایت‌ها، روز گذشته ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان در یک نشست خبری‌ فهرستی از اعضای رهبری و کابینۀ حکومت جدید را معرفی کرد.

براساس فهرست طالبان، ملا محمدحسن آخند، سرپرست ریاست‌الوزرا و ملا عبدالغنی برادر و عبدالسلام حنفی، به‌عنوان معاونان این ریاست تعیین شده‌اند. افزون بر این، سرپرستان ۱۹ وزارت هم از سوی طالبان معرفی شده‌اند.

هرچند در این فهرست از ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان نامی برده نشده است؛ اما او به‌عنوان رهبر طالبان شناخته می‌شود.

او در سال ۲۰۱۶ پس از کشته‌شدن ملا اختر منصور، رهبر طالبان شد و تاکنون رهبر امارت اسلامی افغانستان خوانده می‌شود. او در دهۀ ۱۹۸۰ در مقاومت اسلام‌گرایان علیه شوروی جنگید و در دهۀ ۱۹۹۰ به‌عنوان رئیس دادگاه‌های طالبان کار می‌کرد. زادگاه او ولایت کندهار گفته می‌شود و مسئولیت سیاسی، نظامی و مذهبی طالبان را برعهده دارد.

ملا محمدحسن آخند، سرپرست ریاست‌الوزرا

سلام‌وطندار را در اینستاگرام دنبال کنید

ملا محمدحسن آخند، سرپرست ریاست‌الوزرای کابینۀ طالبان، یکی از بنیان‌گذاران طالبان در دهۀ ۱۹۹۰ بود. او در زمان حکومت طالبان در دهۀ ۹۰ به‌عنوان معاون نخست‌وزیر و نیز وزیر خارجه کار کرده است. ملا محمدحسن آخند، اهل کندهار است و در سال‌های پسین ریاست شورای رهبری طالبان را برعهده داشته است.

او از چهره‌های نزدیک به هبت‌الله آخندزاده خوانده می‌شود و به‌دلیل نقش برجسته‌اش در دورۀ حکومت پیشین طالبان، شامل تحریم‌های سازمان ملل متحد است.

ملا عبدالغنی برادر، معاون نخست ریاست‌الوزرای طالبان از ولایت ارزگان است. در دورۀ پیشین حکومت طالبان سمت‌های ارشد را برعهده داشته و در جنگ علیه مقاومت شمالی آن‌زمان نقش مهمی داشته است. ملا برادر معاون اصلی ملا عمر بود و عملیات‌های نظامی را رهبری می‌کرد. هم‌چنان در سال ۲۰۰۱ وزیر دفاع طالبان بود.

او در سال ۲۰۱۰ در کراچی پاکستان بازداشت شد. سپس در سال ۲۰۱۸ با فشار ایالات متحدۀ آمریکا بر پاکستان، برای کمک به آغاز گفت‌وگوهای صلح و توافق با حکومت ترامپ از زندان رها شد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

عبدالسلام حنفی، معاون دوم ریاست‌الوزرا که زادگاهش ولایت جوزجان گفته می‌شود، در دهۀ ۱۹۹۰ معین وزارت معارف حکومت طالبان بوده است. هم‌چنان سال‌هایی به‌عنوان مسئول ولایت جوزجان از سوی طالبان کار کرده است. او از اعضای هیأت گفت‌وگوکنندۀ طالبان در قطر نیز بود.

سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت داخلۀ کابینۀ طالبان، پس از پدرش جلال‌الدین حقانی بنیان‌گذار شبکۀ حقانی، رهبری این شبکه را برعهده گرفت. شبکۀ حقانی به ترورهای هدف‌مند، حمله‌های انتحاری و گروگان‌گیری‌های بسیاری متهم است. سراج‌الدین حقانی مدارس دینی و شبکۀ بزرگ جنگ‌جویان طالبان را نظارت و عملیات‌های نظامی را رهبری می‌کرد.

مولوی محمد یعقوب، سرپرست وزارت دفاع کابینۀ طالبان، پسر ملا عمر و رئیس کمیسیون نظامی طالبان است. او در سال ۲۰۱۶ در زمان تعیین جانشین رهبر طالبان مورد حمایت شماری از فرماندهان نظامی قرار گرفت؛ اما به‌دلیل کم‌بودن سن نتوانست به‌عنوان رهبر تعیین شود.

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه، مسئول کمیسیون دعوت و ارشاد طالبان بود و در ماه‌های پسین مسئولیت متقاعدکردن نیروهای ارتش و پولیس برای تسلیم‌شدن را برعهده داشته است. در دورۀ پیشین حکومت طالبان به‌عنوان وزیر اطلاعات و فرهنگ و وزیر معارف کار کرده است.

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

ملا عبدالحق وثیق، سرپرست ریاست عمومی امنیت ملی از ولایت غزنی، یکی از پنج زندانی گوانتامو است که با اسیران جنگی آمریکایی مبادله شدند. او پس از رهایی به قطر رفت و از اعضای کلیدی هیأت گفت‌وگوکنندۀ طالبان تعیین شد. در دهۀ ۱۹۹۰ معاون استخبارات طالبان بود. پرونده‌های بازجویی او در گوانتامو حاکی از روابط نزدیک او با شبکۀ القاعده است.

به همین ترتیب، بقیه سرپرستان اعلام‌شده برای وزارت‌های دیگر نیز از اعضای طالبان‌اند که در فهرست تحریم‌های سازمان ملل متحد شامل‌اند.

کابینۀ اعلام‌شدۀ طالبان به‌دلیل آن‌چه انحصارگرایانه و تک‌قومی خوانده می‌شود، واکنش‌های بسیاری را در داخل و بیرون از کشور برانگیخته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: