ویروس کرونا، پاندمی که از چین نشأت یافت و به تمام جهان سرایت کرد. کرونا با وجودی که درصدی کشنده‌گی بالایی ندارد، اما سرعت انتقال فوق‌العادۀ آن سبب شده است که شمار بسیاری از افراد در کشور‌های مختلف به‌دلیل ابتلا به آن، جان‌های‌شان را از دست بدهند.

نشانه‌های ابتلا به کرونا به دو شاخه تقسیم شده است؛ نشانه‌های اولیه یا کوچک و نشانه‌های شدید. نشانه‌های اولیه یا کوچک این ویروس که خیلی شبیه زکام و گلودردی‌ست، شامل سرفه، تب، خسته‌گی، ازدست‌دادن حس چشایی و بویایی، سردردی و درد عضلات می‌شود. اما در مراحل بعدی، مبتلایان به کرونا نشانه‌های شدید‌تری از خود نشان می‌دهند که شامل کوتاهیِ نفس، دشواری در تنفس، بی‌حالی، درد دوام‌دار در تمام بدن و حس‌کردن فشار بالای قفس سینه، از‌دست‌دادن توان بیدارماندن و تغییر رنگ پوست، لب‌ها و ناخن‌ها می‌باشد. در هنگام مشاهدۀ نشانه‌های شدید، توصیه می‌شود فوری به نزدیک‌ترین مرکز صحی محل خود مراجعه کنید.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

اما اگر شما در بدن‌تان نشانه‌های اولیه را مشاهده می‌کنید یا تنها مشکوک‌ هستید که شاید به این ویروس مبتلا شده‌اید، چه باید بکنید؟

نخست؛ در خانه بمانید و از تماس‌داشتن با دیگران خودداری کنید. تنها وقتی که نیاز به کمک‌‌های صحی دارید، از خانه بیرون شوید و زدن ماسک را به هیچ وجه فراموش نکنید تا از ابتلای دیگران به کووید ۱۹ جلوگیری کرده باشید.

دوم؛ از استفادۀ وسایل مشترک مانند ظرف‌های غذا، گیلاس‌، روی‌پاک و وسایل دیگر با اعضای خانواده اجتناب کنید.

سوم؛ دست‌های‌تان را برای ۲۰ ثانیه با آب‌ و صابون بشویید، به‌ویژه پس از فین‌کردن‌، سرفه‌کردن و عطسه‌زدن. در هنگام سرفه یا عطسه از دست‌مال کار بگیرید.

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

چهارم؛ سطوح خانه که روزانه بیش‌تر با آن به تماس هستید مانند دست‌گیر دروازه‌ها، میز‌، وسایل دست‌شویی، صفحۀ کلید کمپیوتر، موبایل و ریموت‌کنترول تلویزیون و دیگر موارد مشابه را دوام‌دار پاک و ضدعفونی کنید و در هنگام پاک‌کاری از ماسک و دست‌کش‌های یک‌بار مصرف استفاده کنید.

نکتۀ دیگری که باید درنظر داشته باشید، این است که در هنگام مراجعه به مرکزهای صحی نباید از وسایل نقلیۀ عمومی مانند بس‌های شهری یا تاکسی‌ استفاده کنید. باید از وسیلۀ شخصی خود یا قرضی از دوستان‌تان استفاده کنید و به یاد داشته باشید که پس از اتمام کار، وسیلۀ نقلیۀ استفاده‌شده را باید کامل ضدعفونی کنید تا از انتقال ویروس توسط آن جلوگیری کرده باشید.

خوراکی‌های مفید برای بیماران کرونایی

استفاده از پروتین برای بیماران کرونایی بسیار مهم و حیاتی‌ست. چون پروتین در ترمیم حجرات، بلندرفتن مقاومت و افزایش قدرت جسمی (تمام نکاتی که ویروس کرونا را هدف قرار می‌دهد)، نقش اساسی دارد.

مقدار کالری دریافتی روزانه نزد بیماران کرونایی باید بیش‌تر باشد؛ چون بدن آن‌ها هم‌زمان در حال جنگیدن با ویروس و ترمیم بخش‌های آسیب‌دیده است. بنابر این، کوشش کنید در هنگام ابتلا به کرونا تا حد امکان از غذا‌های مقوی و پُرانرژی استفاده کنید.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

نکته‌یی که نباید فراموش‌تان شود، گنجاندن ویتامین‌سی در رژیم غذایی‌تان است؛ چون این ویتامین انتی‌اکسیدانت دارد و در بلندرفتن مقاومت بدن نقش اساسی دارد. لیمو، کیوی، مرچ تازه و توت‌زمینی، بهترین منابع ویتامین‌سی‌ست که می‌تواند شما را در مقابله با کرونا کمک کند.

برای مؤثریت بهتر رژیم غذایی‌تان از استفادۀ زیاد نمک و شکر خودداری کنید. از روغن‌ نباتی استفاده کنید و تا حد امکان آب و مایعات بنوشید.

ورزش را در هنگام ابتلا به کرونا فراموش نکنید

ورزش همیشه به‌عنوان یک پدیدۀ مفید و خوب برای حفظ و بهبود سلامتی شناخته می‌شود. اما آیا ورزش‌کردن برای فردی که به کرونا مبتلاست، نیز می‌تواند مفید باشد؟ پزشکان در این باره ممانعتی ندارند، اما به یک شرط و آن این‌که بیمار تا هنگامی که نشانه‌های بیماری بالا‌تر از گردن اوست؛ یعنی سردرد و ریزش و سرفه دارد، می‌تواند ورزش‌های ساده مانند قدم‌زدن، دویدن، ورزش‌های خانه‌گی و فعالیت‌هایی از این قبیل را انجام دهد. اما وقتی نشانه‌های بیماری در قسمت‌های پایین‌تر از گردن یعنی درد‌های سینه و عضلات نمایان می‌شود، بهتر همین است که دست از ورزش بردارد و برای چند روزی استراحت کند تا بدنش بتواند بهتر در مقابل ویروس مبارزه کند.

سلام‌وطندار را در اینستاگرام دنبال کنید

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: