خلای دموکراسی و نقض حقوق بشر در افغانستان، از دلیل‌هایی اند که شماری از چهره‌های دولت پیشین را مجبور به برگزاری نشستی در ویانا، پایتخت اتریش کرده‌ است. نشست ویانا، قرار است در پانزدهم سپتمبر با شرکت ۳۱ تن برگزار شود.

عالیه یلماز، کمیشنر کمیسیون اصلاحات اداری و خدمات ملکی در دولت پیشین که قرار است در این نشست شرکت کند، در گفت‌وگو با سلام‌وطندار در مورد آجندای این نشست می‌گوید که شرکت‌کنندگان در این نشست قرار است درباره‌ی ایجاد یک نظام دموکراتیک در افغانستان رایزنی کنند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

او در مورد این که چه کسانی در این نشست شرکت خواهند کرد؟ می‌گوید که سیاست‌گران از جناح‌های مختلف افغانستان، نمایندگان کشورهای جهان و فعالان شماری از نهادهای بین‌المللی، در نشست ویانا شرکت خواهند کرد.

با این حال، احمد سعیدی، از فعالان سیاسی و یکی از دعوت‌شدگان در این نشست، به سلام‌وطندار می‌گوید که او به دلیل مشکلات شخصی نمی‌تواند در نشست ویانا شرکت کند.

او در مورد این نشست می‌گوید که وین در برگزاری نشست‌های صلح‌خواهانه‌ی جهانی، تجربه‌ی کافی داشته و میانجی بااعتماد میان دو جهت خواهد بود.

سعیدی می‌افزاید که افراد دعوت‌شده از تجربه‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی برخوردار اند. به باور سعیدی، نشست ویانا، روزنه‌ی خوب برای تفاهم و دیدگاه‌های شرکت‌کنندگان است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

هم‌زمان با این، امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه، در پیوند به نشست ویانا می‌گوید که این نشست، نتیجه‌ای در پی نخواهد داشت. او از دعوت‌شدگان نشست ویانا می‌خواهد که برای آبادی کشور شان به افغانستان بازگردند.

گفتنی‌ست که احمد مسعود، رحمت‌الله نبیل، دکتر رنگین دادفر اسپنتا، زلمی رسول، فضل‌احمد معنوی، هارون نجفی‌زاده، میرویس بلخی، شکریه بارکزی، فوزیه کوفی و شماری از چهره‌های مطرح افغانستان، از جمله دعوت‌شدگان در نشست ویانا اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: