به دنبال تسلط دوباره‌ی امارت اسلامی در افغانستان در بیش‌تر از یک سال گذشته، شهروندان این کشور، بدترین بحران‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را تجربه می‌کنند.

در این مدت، برای یافتن راه‌‌‌حلی پیرامون بحران کنونی افغانستان، نشست‌های بی‌شمار منطقه‌ای و جهانی برگزار شد.

در تازه‌ترین مورد، ویانا، پایتخت اتریش، میزبان نشستی از ده‌ها چهره‌ی سیاسی و مدنی دولت پیشین افغانستان است. اشتراک‌کنندگان در این نشست که از سوی برخی از نهادهای اتریشی میزبانی می‌شود، بر حل مشکلات افغانستان از راه‌ سیاسی، تأکید کرده ‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

احمد مسعود، رهبر «جبهه‌ی مقاومت ملی»، در این نشست، بر واردشدن فشار بیش‌تر از سوی جامعه‌ی جهانی بر حکومت کنونی افغانستان، تأکید می‌کند.

این نشست، مخالفان‌ و موافقان خود را داشت. در مخالفت با این نشست، شماری از شهروندان افغانستان در کشورهای غربی، روز گذشته با راه‌اندازی گردهم‌آیی اعتراضی‌ای، مخالفت‌ شان را با نشست چهره‌هایی که آن‌ها را فاسد می‌خوانند، اظهار کردند.

سرور نیازی، نظامی پیشین افغانستان و یکی از معترضان، می‌گوید: «این‌ها نماینده‌ی افغان‌ها نیستند؛ بل ‌که دشمنان افغانستان و عاملان اصلی وضعیت کنونی افغانستان استند.»

احمد مسعود در حال ورود به نشست ویانا

با این ‌همه، محمود اضطرابی، آگاه مسائل سیاسی، باور دارد که برگزاری این گونه نشست‌ها که در آن راه حل سیاسی برای حل مشکلات افغانستان جست‌وجو شود، سودمند است.

از سویی هم، بیست‌ودومین دور نشست سران کشورهای عضو سازمان هم‌کاری‌های شانگهای که افغانستان نیز یکی از موضوع‌های مورد بحث آن بود، ناوقت روز گذشته به پایان رسید.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

هرچند این نشست بیش‌تر روی بررسی خطرهای تروریزم متمرکز بود، اما در اعلامیه‌ی پایانی‌اش، بر تشکیل دولت فراگیر، دموکراتیک و عاری از تروریزم و مواد مخدر در افغانستان، تأکید شده‌ است. به باور کارشناسان، این موردها معیار تعامل کشورهای عضو سازمان هم‌کاری‌های شانگهای با امارت اسلامی است.

محمود اضطرابی، آگاه مسائل سیاسی، می‌گوید: «چیزی که بسیار مهم است، فراگیربودن حکومت است که شرق و غرب همه به آن تأکید دارند و این یکی از نقطه‌های ضعف امارت اسلامی است که تا کنون، نتوانسته حکومت همه‌شمول ایجاد کند.»

این در حالی ا‌ست که با وجود پافشاری جامعه‌ی جهانی و شهروندان در بیش‌تر از یک سال گذشته، امارت اسلامی، نتوانسته‌ به انتظار جامعه‌ی جهانی مبنی بر تشکیل حکومت فراگیر، پایان بدهد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: