پدری که دخترش را در مرز ترکیه میان دو سنگ دفن کرد

فقر، نبود کار، و مشکلات امنیتی احمدنور را واداشت که بدون هیچ‌ اطلاع قبلی از دشواری‌های مهاجرت نامنظم سرنوشت خود و خانواده‌اش را به دست قاچاقبر بسپارد.

احمدنور، با همسر و دو کودکش در نخست راهی کشور ایران شدند، در این مسیر چندین‌بار میان قاچاقبران انسان دست‌به‌دست تا سرانجام در ایران قاچاقبری آنها را به گروگان گرفت و در مقابل آزادی‌شان درخواست پول کرد.

احمدنور، پس از این ‌که مبلغ هنگفتی را به قاچاقبر داد با پول ناچیزی قصد رفتن به ترکیه را کرد. او هرگز نمی‌دانست که این‌بار باید بهای مهاجرت نامنظم را با از دست‌دادن دختر ۵ ساله‌اش بپردازد.

این مرد می‌گوید که چهار شبانه‌روز در مرز میان ایران و ترکیه گیر ماندند و دختر کوچکش از شدت گرسنه‌گی و بیماری در پیش چشمان‌اش جان باخت.

احمدنور، برای دخترش حتی نتوانست قبری بکند تا او را دفن کند. جگرگوشه‌اش را در مرز ایران و ترکیه میان دو سنگ گذاشت و با همسر و یک فرزند دیگرش وارد ترکیه شدند. اما بخت برگشته‌اش او را این‌جا نیز یاری نکرد و به دست پلیس ترکیه افتاد. پلیس ترکیه پس از بازجویی آنها را به ایران رد مرز کرد و در ایران نیز از سوی پلیس به افغانستان رد مرز شدند.

از آنجایی که این مرد تمام دارایی خود را برای تأمین هزینۀ مهاجرت نامنظم به فروش رسانده بود، اکنون چیزی برای گذراندن روزگارش ندارد. حتی سرپناهی برای سپری‌کردن روزوشب‌اش. او ناگزیر با همسر و پسر ۷ ساله‌اش به خانه مامایش پناه برده است.

احمدنور و همسرش که آموزگار بود اکنون بیکار هستند. او داروندارش را در راه مهاجرت نامنظم از دست داده است.

این مرد از خانواده‌های دیگر می‌خواهد که با انتخاب راه‌های مرگ‌بار و خطرناک مهاجرت، جان خود و عزیزان‌شان را به خطر روبه‌رو نسازند.

سیدمحمدمسعود قادری، رئیس امور مهاجران و بازگشت‌کننده‌گان ولایت بلخ می‌گوید، جنگ و ناامنی و مشکلات اجتماعی سبب شده‌اند تا بیشتر خانواده‌ها کشور را ترک کنند و مهاجر شوند.

به گفتۀ آقای قادری، در جریان شش ماه اخیر بیش از ۹۱۰ تن به این اداره ثبت شده‌اند که دو باره به کشور برگشته‌اند.

مسئولان دفتر ساحه‌یی کمیسیون حقوق بشر در بلخ تأیید می‌کنند که با گذشت هر روز مهاجرت نامنظم در کشور افزایش می‌یابد و در بسیاری موارد مهاجران جان‌های خود را از دست می‌دهند.

سیدمحمد سامع، رئیس دفتر ولایتی کمیسیون حقوق بشر در بلخ می‌گوید، تا زمانی‌که حکومت برای تأمین امنیت در سطح کشور و ایجاد شغل برای جوانان کاری بنیادی انجام ندهد، افغانستان همه‌روزه گواه از دست‌دادن جوانان در مرزهای کشورهای بیگانه خواهد بود.

ناامنی، ناداری و مشکلات اقتصادی در افغانستان سبب‌شده‌اند تا بیشتر خانواده‌ها به گونۀ نامنظم به بیرون از کشور مهاجرت کنند و با سرنوشت نامعلومی سردچار شوند.

به مهاجرت نامنظم نه بگویید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *