هم‌زمان با پخش گزارش صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در باره‌ی حضور مهاجران افغان در کشورهای همسایه، شماری از این مهاجران که در دو سال پسین به این کشورها رفته اند، با شکایت از وضعیت بد زندگی شان، می‌گویند که حتا ابتدایی‌ترین حقوق شان نقض شده است.

یونیسف، در این گزارش نوشته است که هشت میلیون و ۲۰۰ هزار شهروند افغانستان در ایران، پاکستان، تاجیکستان و اوزبیکستان، زندگی می‌کنند که یک میلیون و ۶۰۰ هزار آن‌ها در دو سال پسین مهاجر شده اند.

در گزارش یونیسف، آمده است: «بحران‌های طولانی در افغانستان منجر به ادامه‌ی رفت‌وآمدهای بیرون‌مرزی افغان‌ها شده است. اکنون بیش از ۸.۲ میلیون افغان به دلیل وضعیت‌های مختلف، در ایران، پاکستان، تاجیکستان و اوزبیکستان، ساکن اند که از این جمله، ۱.۶ میلیون آن‌ها پس از روی‌کارآمدن امارت اسلامی ساکن این کشورها شده اند.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

شکریه صدیقی، مهاجر افغان در پاکستان، می‌گوید که به دلیل مشکلات امنیتی کشور را ترک کرده است و اکنون، با ترس از بازداشت‌شدن از سوی پلیس پاکستان، نمی‌تواند حتا بیمارش را برای درمان به شفاخانه ببرد.

او می‌افزاید: «مهاجران افغان نمی‌توانند کار پیدا کنند. ما به داکتر/پزشک مراجعه کرده نمی‌توانیم، با دوای/داروی دست‌داشته در خانه، خود و فرزندان خود را درمان می‌کنیم. با تعداد زیادی در هوای گرم و با کم‌ترین امکانات در یک خانه زندگی می‌کنیم. فرزندان ما به آموزش دست‌رسی ندارند.»

سیاف احمدی، دیگر مهاجر افغان که از دو سال به این سو برای کار به ایران رفته است، می‌گوید که فشارها از سوی حکومت این کشور بر مهاجران افغان، روزبه‌روز بیش‌تر می‌شود.

او می‌افزاید: «مشکلات زیادی آمد؛ به همین دلیل به ایران آمده‌ام که کار کنم. مردمی که آشکار کار می‌کنند، در خطر تهدید اخراج اند و مجبور پنهانی کار کنیم. اخیراً این محدودیت‌ها زیاد شده است.»

مسئولان  در وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان اما می‌گویند که نه تنها در کشورهای همسایه؛ بل در سراسر جهان، هفت میلیون مهاجر افغان زندگی می‌کنند. آن‌ها، می‌افزایند که توانسته اند برای ۱۹ هزار مهاجر افغان بازگشته، زمینه‌ی کار و سهولت زندگی را فراهم کنند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

عبدالمطلب حقانی، سخن‌گوی وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان، به سلام‌وطندار می‌گوید که اکنون شش میلیون مهاجر افغان در ایران و پاکستان به سر می‌برند.

او می‌افزاید: «ما هرازگاهی برای حل مشکل مهاجران افغان با کشورهای میزبان نشسته و صحبت کرده‌ایم. چندی پیش نیز برای حل مشکل مهاجران با ایران، پاکستان و UNHCR نشست چهارجانبه داشتیم.»

گفتنی است که دفترکمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR)، نیز به تازگی در گزارشی گفته که مهاجرت افغان‌ها یکی از درازمدت‌ترین نوع مهاجرت‌هاست که هر دو جانب؛ هم مهاجران و هم کشورهای میزبان را با چالش روبه‌رو کرده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: