بیش از شش ماه از زمان وقوع زمین‌لرزه‌ی مرگ‌بار در ولسوالی زنده‌جان هرات می‌گذرد؛ اما شماری از زلزله‌زدگان در این ولسوالی، هنوز هم زیر خیمه‌ها زندگی می‌کنند.

نفس‌گل که ۴۰ بهار عمرش را در ولسوالی زنده‌جان سپری کرده است، از زمان وقوع زمین‌لرزه‌ی ماه میزان سال گذشته تا کنون زیر خیمه‌ زندگی می‌کند. او می‌گوید که خیمه‌‌اش در نتیجه‌ی سیلاب‌ها و بارندگی‌های شدید روزهای پسین، آسیب دیده است.

نفس‌گل می‌افزاید: «تا حالا به ما خانه نساخته اند؛ همین گونه بدون خانه هستیم. سیلاب‌ها هم آمد و همه‌ی ما را مریض کرد، همه‌ی‌ ما را فلج کرد. چیزی وسایل را باد برده؛ چیزی را زلزله خراب کرده و چیزی هم را سیل برده؛ به ما هیچ رسیدگی نمی‌شود. ما خیلی پریشانی خانه را داریم.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در همین حال، شماری از زلزله‌زدگان در ولسوالی زنده‌جان، می‌افزایند که به چند خانواده، یک خیمه‌ داده شده است و آنان ناچار اند با شماری از اعضای خانواده‌های ‌شان زیر یک خیمه زندگی کنند.

محمدعثمان، یک تن دیگر از آسیب‌دیدگان این زمین‌لرزه، می‌گوید: «از روز اول زلزله همین جا آمدیم؛ اول که خیمه نداشتیم، ۱۰ یا ۲۰ روز خیمه نداشتیم؛ همین کیسه‌های سمنت را دوختیم بالای ما مانند کوت گوسفندی بود؛ باز دولت خیمه آورد به هشت نفر یک خیمه داد. یازده نفر ما اعضای فامیل هستیم؛ زن و مرد همه به یک جا کار اسلامی نیست که بخوابیم.»

در سوی دیگر‌، این آسیب‌دیدگان از شفاف‌نبودن روند توزیع کمک‌ها و رسیدگی‌ به زلزله‌زدگان در این ولایت شاکی اند و می‌افزایند که در شماری از روستاهای زنده‌جان تا کنون هیچ رسیدگی به آن‌ها صورت نگرفته است.

غلام سخی‌داد، باشنده‌ی ولسوالی زنده‌جان، می‌گوید: «کمک‌های اولیه که هرچه که می‌‌آید، او می‌گرداند، او می‌گرداند، او می‌گرداند؛ ما محروم هستیم؛ همین گونه که از خانه، جا و زندگی محروم شدیم‌. همین گونه از طرف مؤسسه‌ها هم محروم شدیم؛ از طرف دولت هم محروم شدیم. یک تشناب به ما کمک شده، دیگر چه کمکی به ما کردند؟»

محمدعمر، دیگر باشنده‌ی ولسوالی زنده‌جان، نیز می‌گوید: «خیمه‌ی مناسبی نداریم، جایی نداریم، مواد سوختی نداریم، مواد غذایی نداریم، یک سرپرستی نداریم که ما را رهنمایی کند که کسی به ما رسیدگی کند؛ با همین مشکلات‌ها روبه‌رو هستیم.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

با این حال، احمدالله متقی، مسئول کمیسیون رسیدگی به امور زلزله‌زدگان هرات، به سلام‌وطندار می‌گوید که قرار است در آینده‌ی نزدیک با پشتیبانی مالی نهادهای داخلی و خارجی، ۲۰۰۰ خانه‌ی دیگر برای زلزله‌زدگان در این ولایت بسازند.

مسئولان محلی در هرات، هم‌چنان از سپردن ۴۰۰۰ خانه به آسیب‌دیدگان زمین‌لرزه‌ی این ولایت سخن می‌زنند که بر بنیاد آمار دفتر هم‌آهنگ‌کننده‌ی کمک‌های انسان‌دوستانه‌ی سازمان ملل متحد (اوچا)، ۲۴ هزار و ۸۰۰ خانواده‌ی زلزله‌زده در هرات تا کنون زیر خیمه‌ها زندگی می‌کنند.

بر اساس آمار دفتر هم‌آهنگ‌کننده‌ی کمک‌های انسان‌دوستانه‌ی سازمان ملل متحد، در زمین‌لرزه‌ی میزان سال گذشته در هرات ۴۰ هزار خانه ویران شده و ۲۷۵ هزار تن آسیب دیده اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: