ششمین جشنوارۀ فرهنگی‌_‌هنری گل‌ بادام با شرکت هزاران زن و مرد به‌شمول مقام‌های محلی دایکندی در «چهارراه بادام» در شهر نیلی، مرکز این ولایت برگزار شده است.

در این جشنواره برنامه‌های گونه‌گون فرهنگی‌_هنری مانند گشایش رسمی جشنواره، موسیقی محلی، ترانه، تیاتر، درامه، دکلمۀ شعر، اتن ملی، صنایع دستی و فرآورده‌های کشاورزی اجرا و به نمایش گذاشته شده‌اند. در ششمین جشوارۀ فرهنگی‌_‌هنری گل‌ بادام هنرمندان دختر و پسر در کنار هم هنرنمایی و با اجرای موسیقی محلی، تیاتر و درامه خودشان را در دل هزاران تماشاگر جشنواره محبوب کرده‌اند.

مقام‌های محلی دایکندی هدف از برگزاری این جشنواره را توسعه و معرفی فرآورده‌های کشاورزی، به‌ویژه بادام و رشد ارزش‌های فرهنگی در این ولایت عنوان می‌کنند.

محمدضیا همدرد، والی دایکندی در گشایش ششمین جشنوارۀ فرهنگی‌_‌هنری گل‌ بادام می‌گوید که برای توسعۀ زراعت در این ولایت برنامه‌‌های مؤثری در حال کار است. به گفتۀ او، در شماری از ولسوالی‌های دایکندی کارخانه‌های پروسس و بسته‌بندی بادام و تولید لبنیات ایجاد شده است.

آقای همدرد در بخش آموزش و انرژی برای باشنده‌گان دایکندی وعده داد که در جریان ام‌سال ۳۰ مکتب در این ولایت ساخته خواهد شد و آب‌گردان «سوختوک» که ظرفیت تولید حدود ۷۰۰ کیلووات انرژی برق را دارد، نیز در شمار ۱۰۰ پروژۀ‌ توسعه‌یی در سطح کشور می‌باشد و قرار است به‌زودی در دایکندی از سوی رئیس‌جمهور غنی به بهره‌برداری برسد.

رقیه راسخ، آگاه حقوق زن و فعال فرهنگی در دایکندی می‌گوید که افغانستان بیش از چهار دهه می‌شود گواه جنگ‌ و ویرانی‌ست، اما برگزاری این‌گونه برنامه‌ها مسرت‌بخش است، «روان غم‌گین‌مان را شاد می‌کند.»

اجرای موسیقی در ششمین جشنوارۀ فرهنگی_هنری گل بادام در دایکندی

حسین سیرت، رئیس اطلاعات و فرهنگ دایکندی می‌گوید که از سال ۱۳۹۶ جشن ‌گل ‌بادام به جشنوارۀ گل‌ بادام ارتقا کرده که در کنار هفت جشنوارۀ ملی در وزارت اطلاعات و فرهنگ ثبت شده است. آقای سیرت می‌افزاید، جشنوارۀ فرهنگی‌_‌هنری گل‌ بادام که از ۶ سال به این‌سو در دایکندی برگزار می‌شود، در معرفی داشته‌های فرهنگی و کشاورزی این ولایت اثر‌گذاری مهمی داشته است.

در همین حال، شماری از زنان تجارت‌پیشه‌یی که در ششمین جشنوارۀ فرهنگی‌_‌هنری گل‌ بادام صنایع دستی‌شان را به نمایش گذاشته‌اند، از بی‌مهری مسئولان محلی دایکندی شکایت دارند. آنان می‌گویند که مکان مشخصی برای فروش صنایع دستی در دایکندی وجود ندارد و مسئولان نیز هیچ‌گونه توجهی برای بازاریابی این صنایع نمی‌کنند.

شماری از زنان تجارت‌پیشه‌یی که در ششمین جشنوارۀ فرهنگی‌_‌هنری گل‌ بادام صنایع دستی‌شان را به نمایش گذاشته‌اند، از بی‌مهری مسئولان محلی دایکندی شکایت دارند.

بی‌نظیر حسینی، بانوی تجارت‌پیشه در این باره می‌گوید: «امروز که جشنواره بود، هیچ فروشات نداشتم؛ زیرا مردم کم اقتصاد است. والی و رئیس امور زنان در بخش صنایع دستی زنان هیچ توجهی ندارند، ما بازار مشخص برای فروش صنایع دستی در دایکندی نداریم، سالانه یک دکان را ۴۰ هزار افغانی کرایه می‌دهیم.»

کرامت‌الله بیانی از ولسوالی کیتی دایکندی که فرآورده‌های کشاورزی‌اش را در این جشنواره به نمایش گذاشته، خوش‌حال است. او از ششمین جشنوارۀ فرهنگی‌_‌هنری گل‌ بادام به نیکی یاد می‌کند، اما از مسئولان می‌خواهد که برای فرآورده‌های کشاورزی به‌ویژه بادام دایکندی در بیرون از کشور بازاریابی کنند.

اجرای ترانه در ششمین جشنوارۀ فرهنگی_هنری گل بادام در دایکندی

از سوی هم، سیدعبدالواحد فیروزی، رئیس زراعت دایکندی می‌گوید، کشاورزان این ولایت در سال گذاشته از ۲۴ گونۀ بادام که در دایکندی کشت می‌شود، ۲۵ هزار متریک تُن بادام برداشت کرده‌اند. به گفتۀ او، ادارۀ محلی دایکندی طرحی را به هدف بسته‌بندی و بازاریابی فرآورده‌های کشاورزی از جمله بادام به وزارت زراعت پیشنهاد کرده که این طرح از سوی این وزارت تأیید شده است. آقای فیروزی دربارۀ نوعیت این طرح چیزی نمی‌گوید.

شکوفه‌های بادام

همه‌ساله در روزهای نخست سال‌ نو‌ هنگامی ‌که درختان بادام شکوفه می‌کنند و دشت‌ها و تپه‌ها با گل سفید و ارغوانی بادام مزین می‌‌شوند، باشنده‌گان دایکندی با هم‌کاری ادارۀ محلی این ولایت جشنوار‌ه‌یی را زیر نام «جشنوارۀ فرهنگی‌_‌هنری» گل‌ بادام در نیلی برگزار می‌کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: