روزنامۀ واشنگتن‌تایمز گزارش داده که قرار است مقام‌های ارشد آمریکایی برای پاسخ‌دهی دربارۀ روند خروج از افغانستان، در کانگرس این کشور احضار شوند.

در گزارش آمده است که نماینده‌گان مجلس و سنای آمریکا نشست‌هایی را برای بررسی ناکامی‌ها در روند خروج از افغانستان برگزار می‌کنند و قرار است مشاوران ارشد امنیت ملی و سیاست خارجی این کشور در روزها و هفته‌های آینده به کانگرس این کشور احضار شوند.

واشنگتن‌تایمز نوشته است که آنتونی بلینکن، وزیر خارجۀ آمریکا، نخستین کسی‌ست که قرار است به کمیتۀ امور خارجی مجلس نماینده‌گان و نیز کمیتۀ روابط خارجی مجلس سنای آمریکا حاضر شود.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

آنتونی بلینکن، وزیر خارجۀ آمریکا، نخستین کسی‌ست که قرار است به کمیتۀ امور خارجی مجلس نماینده‌گان و نیز کمیتۀ روابط خارجی مجلس سنای آمریکا حاضر شود.

واشنگن‌تایمز افزوده است در حالی که انتظار می‌رود دموکرات‌ها که بیش‌تر آن‌ها در هر دو مجلس حضور دارند، به این مقام‌های حکومتی فرصت دفاع را دهند، جمهوری‌خواهان می‌خواهند که این مقام‌ها را در پیوند به روند خروج به گونه‌یی که انجام شده، مورد پرسش قرار دهند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

در گزارش گفته شده است که پایین‌افتادن شهروندان افغانستان از هواپیمای نظامی آمریکا و انفجار در نزدیکی میدان‌هوایی بین‌المللی کابل که منجر به کشته‌ و زخمی‌شدن شماری بسیاری از شهروندان افغانستان و نیز نظامیان خارجی شد، در حالی اتفاق افتاده که جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا بارها از تکرارنشدن شیوۀ روند خروج از ویتنام و نیز عدم تصرف‌ کامل و سریع افغانستان از سوی طالبان اطمینان داده بود.

طبق گزارش، بایدن چنین تضمین را در هشتم جولای سال روان میلادی در یک نشست خبری داده بود. رسانه‌ها گفته‌اند که بایدن در این نشست نگرانی‌ها را از تصرف افغانستان توسط طالبان برطرف و تأکید کرده بود که هیچ تصویری مانند سال ۱۹۷۵ از هنگام بیرون‌کردن افراد از سفارت آمریکا در سایگون ویتنام، تکرار نخواهد شد.

سه جمهوری‌خواه مجلس نماینده‌گان آمریکا با ارسال نامه‌یی به کاخ سفید گفته‌اند که فاجعه در افغانستان قابل اجتناب بوده است و آنان می‌خواهند بررسی کنند که چه‌گونه و چرا بایدن چنین اشتباه کرده است.

سلام‌وطندار را در اینستاگرام دنبال کنید

جک رید، رئیس کمیتۀ نیروهای مسلح مجلس سنای آمریکا نیز گفته است که پرسش‌هایی دربارۀ خروج سریع سربازان این کشور از افغانستان و پیامدهای آن دارد.

آقای رید افزوده است، «هرچند ما روند خروج شهروندان آمریکایی و بیش از ۱۰۰ هزار افغان را تکمیل کرده‌ایم، من عمیقاً نگران اتفاقاتی هستم که با روند خروج ما هم‌راه بود. این وظیفۀ کانگرس است که حساب‌دهی را در بالاترین  سطح آن تضمین کند.»

با تصرف افغانستان از سوی طالبان، آمریکا سربازانش را برای تشدید و مصونیت روند خروج نظامیان خارجی و هم‌کاران افغان به میدان‌هوایی کابل مستقر کرد. این روند که در ماه آگست سال روان میلادی پایان یافت، با هرج‌ومرج و جان‌باختن شمار بسیاری از شهروندانی که در تلاش بیرون‌شدن از کشور بودند، هم‌راه بود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: