عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی در نشست مجمع دیپلماسی آنتالیا در ترکیه می‌گوید که طالبان در پی پیش‌روی نظامی در افغانستان‌اند و علاقه‌مندی‌ چندانی به توافق سیاسی با دولت افغانستان پس از بیرون‌شدن سربازان خارجی، نخواهند داشت.

آقای عبدالله با اشاره به استفادۀ نظامی طالبان از موقعیت پیش‌آمده پس از بیرون‌شدن سربازان خارجی و واردنشدن آنان به گفت‌وگوهای جدی، هشدار می‌دهد که طالبان با این کار محاسبۀ نادرست خواهند کرد.

رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی می‌افزاید: «خروج نیروها گفت‌وگوها با طالبان را متأثر خواهد ساخت. طالبان ممکن است بیش‌تر جسور شوند و ممکن است برخی از آن‌ها فکر کنند با خروج نظامیان خارجی از موقعیت پیش‌آمده به گونۀ نظامی استفاده کنند، پس چرا آن‌ها به گونۀ جدی وارد مذاکرات شوند؟»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

در همین حال، شماری از آگاهان سیاسی به این باور اند که طالبان با راه‌اندازی جنگ روانی در کنار جنگ نظامی در پی تأمین اهداف خود اند و گمان حاضرشدن آنان به گفت‌وگو و تن‌دادن به توافق سیاسی دور از تصور است.



یونس فکور، آگاه سیاسی می‌گوید: «در این‌گونه زمان فکرکردن که اگر نیروهای خارجی بیرون شوند طالبان به مذاکره حاضر می‌شوند، من فکر می‌کنم که ساده‌لوحی است. من فکر نمی‌کنم که طالبان به این زودی تن بدهند که مذاکرات سازنده را آغاز کنند؛ چرا که تا آن‌ها چند ولایت و مرکزهایش را نگیرند و بیرق‌شان را بلند نکنند، آرام نمی‌نشینند.»

موسی فریور، دیگر آگاه سیاسی نیز به این باور است که با توجه به جنگ جاری در کشور و بدترشدن وضعیت میدان‌های نبرد، روندی زیر نام صلح دیگر مفهومی ندارد و تلاش‌های دولت در این راستا سازنده نیست.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

آگاهان تأکید می‌کنند که اگر کشورهای منطقه و آمریکا بر پاکستان فشار نیاورند، پیش‌رفتی در روند صلح افغانستان به‌وجود نخواهد آمد و این روند ناکام خواهد ماند.

گفتنی‌ست روند بیرون‌شدن سربازان خارجی از افغانستان در تاریخ اول می ام‌سال آغاز شد و براساس برنامۀ آمریکا و ناتو، این روند تا ۱۱ سپتامبر ام‌سال پایان خواهد یافت.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: