دومین نمایش‌گاه ملی و بین‌المللی امام ابوحنیفه، امروز (یک‌شنبه، ۲۵ سرطان) با اشتراک مقام‌های بلندپایه‌ی امارت اسلامی، در کابل گشایش یافت و برای هفت روز ادامه می‌یابد. مسئولان اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، می‌‌گویند که از حدود ۷۰۰ غرفه در این نمایش‌گاه، ۲۵۰ غرفه‌ی آن برای زنان تجارت‌پیشه اختصاص یافته است و در روز نخست آن زنان حضور چشم‌گیر داشته اند.

فرشته، یکی از زنان اشتراک‌کننده در این نمایش‌گاه، محصولات وطنی‌اش را که به دست خود تهیه کرده و به نمایش گذاشته است، می‌گوید که سرپرست خانواده ندارد و برای تأمین نفقه‌ی خانواده، غذای خانگی آماده می‌کند. او می‌افزاید امیدوار است محصولاتی که تهیه کرده است، از طریق این نمایش‌گاه به فروش برسد.

فرشته می‌گوید‌: «سرپرست خانواده ندارم و برای تأمین نیازهای خانواده‌ام، غذای خانگی تهیه کرده و به این جا آمد‌ه‌ام که به فروش برسد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

حلیمه که از شهر مزارشریف، مرکز بلخ، در این نمایش‌گاه اشتراک کرده، مربا و ترشی خانگی را که به دست خودش تهیه کرده، برای فروش به این نمایش‌گاه آورده است. او از حکومت می‌خواهد که زمینه‌ی بازاریابی را در بازارهای منطقه فراهم کند.

حلیمه می‌‌افزاید: «ما مربا و ترشی در خانه تهیه کرده و برای فروش در این جا به نمایش گذاشته‌ایم و امیدواریم که زمینه‌ی فروش محصولات وطنی ما بیش‌تر فراهم شود.»

همین گونه، سمیرا، دیگر اشتراک‌کننده در این نمایش‌گاه که صنایع دستی‌اش را برای فروش در این جا به نمایش گذاشته است، از امارت اسلامی می‌خواهد به زنانی که در نهادهای دولتی و مؤسسه‌های بین‌المللی مصروف بودند، اجازه‌ی کار را بدهد.

او می‌گوید: «ما صنایع دستی خود را برای فروش و گرفتن فرمایش‌های جدید در این جا به نمایش گذاشته‌ایم. خواست ما از امارت اسلامی این است به زنانی که شغل خود را از دست داده اند، اجازه‌ی کار را بدهد.»

در همین حال، مقام‌های وزارت صنعت‌وتجارت، می‌گویند که هم‌اکنون زمینه‌ی سرمایه‌گذاری در کشور فراهم شده است و از تاجرانی که در بیرون از کشور اند، می‌خواهد به کشور بازگردند و سرمایه‌گذاری کنند.

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت‌وتجارت، از شهروندان می‌خواهد که از تولیدات داخلی استفاده کنند. او می‌گوید: «ما از ملت خود می‌خواهیم که خودکش و بی‌گانه‌پرور نباشیم و باید از تولیدات خود حمایت کنیم، از تولیدات خود باید بخریم و تولیدات خود را باید بالا ببریم و افتخار کنیم به تولیدات خود.»

در این نمایش‌گاه، بیش‌تر تاجران و سرمایه‌گذاران منطقه حضور داشته و برای آشنایی به صنایع دستی زنان و محصولات وطنی افغانستان، شرکت کرده اند.

رافائلا ایوبیه، شارژدافر اتحادیه‌ی اروپا برای افغانستان، می‌گوید که زنان در سکتور خصوصی نقش مفید دارند و این اتحادیه از زنانی که سرپرست خانواده ندارند، پشتیبانی می‌کند.

او می‌افزاید: «ما در این نمایش‌‌گاه چندین زن را پشتیبانی کردیم تا مشتریان احتمالی شان را دریابند و بتوانند که محصولات و صنایع دستی شان را به فروش برسانند و تأکید می‌کنیم که حضور زنان در سکتور خصوصی بسیار مفید است.»

با این حال، شماری از بازدیدکنندگان در این نمایش‌گاه، ابراز امیدواری می‌کنند که زنان بتوانند از طریق این نمایش‌گاه محصولات خود را به فروش برسانند.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

آن‌ها از امارت اسلامی می‌خواهند زنانی که شغل خود را از دست داده اند، را اجازه بدهد دوباره به کار شان برگردند.

بلقیس، بازدیدکننده‌ی این نمایش‌گاه، می‌گوید: «امروز خوش‌حالم که در این جا حضور داریم و محصولات خانگی و صنایع دستی زنان را می‌بینیم؛ زنانی که امروز نمی‌توانند به مکتب بروند و زمینه‌ی کار برای شان محدود شده است.»

گفتنی است که پیش از این هم، نمایش‌گاه ملی و بین‌المللی امام ابوحنیفه در کابل برگزار شده بود که بر اساس معلومات اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، در نتیجه‌ی آن تاجران داخلی با تاجران خارجی به ارزش دو میلیون و ۵۰۰ هزار دالر امریکایی تفاهم‌نامه امضا کرده بودند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: