کارزاری زیر نام «#کمپاین_ملی_آموزش_دختران»، امروز (دوشنبه، ۱۲ سرطان) توسط شماری از فعالان مدنی و اجتماعی در تویتر راه‌اندازی شد. مسئولان برگزاری این کارزار، هدف از این اقدام را رفع ممنوعیت آموزش دختران عنوان می‌کنند و می‌گویند که بازداشتن دختران از آموزش و تحصیل، بیش‌تر از این قابل تحمل نیست.

خوشحال روهی، از برگزارکنندگان این کارزار، به سلام‌وطندار می‌گوید که آموزش جزو حقوق اساسی دختران و خواست تمام شهروندان است.

به گفته‌ی او، این کارزار برای ایجاد هم‌آهنگی و بازکردن باب گفت‌وگو با حکومت امارت اسلامی به ‌منظور رفع ممنوعیت آموزش دختران، راه‌اندازی شده است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

برگزارکنندگان این کارزار از جامعه‌ی جهانی و عالمان دین کشورهای اسلامی نیز می‌خواهند که نشست‌های بین‌المللی را در پیوند به بازگشایی دوباره‌ی مکتب‌ها و دانش‌گاه‌ها به روی دختران افغان برگزار کنند.

خوشحال روهی، در این باره می‌گوید: «مسئله‌ی آموزش دختران تنها مربوط به افغانستان نیست؛ بل مسئله‌ی تمام امت اسلام است. این موضوع یک تصویر تاریک از اسلام ارائه می‌کند. کشورهای اسلامی باید هیئت‌های بلندپایه به افغانستان روان کنند، فتواهای واضح در این مورد بدهند و با امارت اسلامی مذاکره‌ی جدی داشته باشند و آنان را قانع بسازند.»

از سویی هم، شماری از دخترانی که از آموزش باز مانده‌، خواستار بازگشایی مکتب‌ها و دانش‌گاه‌ها شده‌ اند.

شبنم که سال گذشته پس از سپری‌کردن آزمون ورود به دانش‌گاه، به یکی از دانش‌کده‌های دانش‌گاه کابل راه یافته است، می‌گوید که اکنون آرزوی رفتن به بزرگ‌ترین دانش‌گاه کشور به او، به یک رؤیا تبدیل شده است.

او می‌افزاید: «در دانش‌گاه کامیاب شده بودم، روند ثبت‌ نام خود را هم کامل کرده بودم. به این فکر بودم که چند روز دیگر درس ما شروع می‌شود؛ اما یک‌باره از درس ماندیم. تمام آرزوها و هدف‌هایم نابود شد و تحمل این وضعیت برایم دشوار است. ما هم حق داریم مثل پسران درس بخوانیم.»

در همین حال، زهرا، دانش‌جوی دانش‌کده‌ی طب، می‌گوید که بازماندنش از تحصیل، آسیب جبران‌ناپذیری به زندگی‌اش وارد کرده است. او می‌افزاید: «چندین سال درس خواندم؛ اما حالا افسرده شدم و آینده‌ام را تاریک می‌بینم. چند وقت کتاب‌های خود را پایین و گریه می‌کردم. امید دارم دولت اجازه بدهد دوباره درس بخوانیم. این یک حق اساسی ماست. از طرفی دیگر، بدون حضور زنان پیش‌رفت ممکن نیست. خیلی ناامیدم. تا چه وقت تحمل کنیم؟»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

سحر، دانش‌آموز صنف دهم در یکی از مکتب‌های دولتی شهر کابل، با استقبال از راه‌اندازی کارزار ملی آموزش دختران، می‌گوید امیدوار است صداهایی که برای بازگرداندن حق آموزش و تحصیل به دختران بلند شده ‌است، نادیده گرفته نشود.

او می‌افزاید: «امید دارم این کمپاین/کارزار نتیجه بدهد. ما همه باید صدای خود را بلند کنیم تا صدای همه‌ی ما شنیده شود. از کشورهای دیگر هم می‌خواهیم که این صداها را حمایت کنند تا دختران افغان به حق تعلیم شان دست یابند.»

کارزار ملی آموزش دختران در حالی راه‌اندازی می‌شود که از ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم، ۶۵۲ روز می‌گذرد و از بسته‌شدن دانش‌گاه‌ها به روی دختران نیز ۱۹۲ روز گذشته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: