از بیست‌وچهارم جوزا، همه‌ساله در افغانستان به‌عنوان روز مادر بزرگ‌داشت می‌شود، اما ام‌سال افغانستان در حالی به استقبال این روز آمده که چالش‌ها در برابر زنان و مادران کشور از هر زمانی بیش‌تر شده‌ است.

مرضیه که مادر هفت فرزند است، به سلام‌وطندار می‌گوید بیش از یک‌ دهه است که در بیرون از خانه با مشکلات بسیاری کار می‌کند تا زمینۀ آموزش را به فرزندانش فراهم کند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

مرضیه که سه دخترش تحصیلات عالی دارند و دیگر فرزندانش نیز در حال فراگیری آموزش‌‌اند، از اوضاع کنونی افغانستان ابراز نگرانی می‌کند و می‌گوید که پریشان چالش‌های سدراه آموزش دخترانش است.

او می‌افزاید: «هنگامی که ما جوان بودیم زمینۀ تحصیل و تعلیم نبود، خیلی پشیمانم از این که بی‌سواد ماندم، حالا هم بسته‌ماندن مکتب‌ها به‌روی دختران نگرانم می‌کند و نمی‌خواهم دختران دیگر مثل ما بی‌سواد بمانند.»

فروزان خلیل‌یار مادر دیگری‌ست که شرایط کنونی افغانستان نگرانش کرده است. او که خودش فعال حقوق زن نیز است، می‌گوید دوام روی‌کردهای حذف زنان از جامعه، تأثیر منفی بر آیندۀ دختران کشور می‌گذارد.

به گفتۀ بانو خلیل‌یار، زنان و مادران افغانستان قربانیان اصلی تمامی اتفاقات و تحولات در کشور اند و باید از روز آن‌ها، هم‌واره و به‌گونۀ خوب گرامی‌داشت شود.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

از روزهای مختلف در کشورهای مختلف جهان با انگیزه‌های متفاوت هم‌چون روز مادر برای گرامی‌داشت از جای‌گاه مادر بزرگ‌داشت می‌شود.

در افغانستان ۲۴ جوزا همه‌ساله به‌عنوان روز مادر گرامی‌داشت می‌شود، اما تاکنون فرهنگ بزرگ‌داشت از این روز در بسیاری مناطق کشور نهادینه نشده است.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: