فاطمه محمدی، یکی از آموزگاران ولایت فراه است. او حدود ۱۶ سال می‌شود که در مکتب‌های این ولایت به‌عنوان آموزگار سرگرم آموزش بود. فاطمه پس از تسلط امارت اسلامی بر کشور و دریافت‌نکردن حقوق چندماهه‌اش مجبور شده به کارگاه خیاطی که به‌ تازه‌گی در این ولایت آغاز به فعالیت کرده است، سرگرم کار شود.

فاطمه از صبح تا شام در این کارگاه خیاطی برای پیداکردن لقمه‌نانی دست‌وپنجه نرم می‌کند تا بتواند مصارف خانواده‌اش را تأمین کند.

او می‌گوید: «ما صددرصد ناامید شده‌ایم؛ به‌خاطر این‌که تمام معلمین معاش که می‌گیرند، براساس آن مصرف می‌کنند و چندماه شده که پلان و برنامه‌ریزی ما همه‌چیز صفر شده است و آن‌قدر ناامید شده‌ایم که حتی ما می‌خواستیم از کشور هم فرار کنیم؛ ولی حسی که به وطن خود داشتیم، ماندیم و به‌خاطر همین روآوردیم به کارهای هنری که ان‌شاءالله بتوانیم خیاط شویم.»

سلام‌وطندار را در اینستاگرام دنبال کنید

از سویی هم، شماری از دانش‌آموزان و دانش‌جویان در فراه که از ادامۀ آموزش و تحصیل‌شان ناامید شده‌ و به این کارگاه خیاطی مراجعه کرده‌اند، می‌گویند که آنان علاقه دارند تا بتوانند شغل ‌دیگری را یاد بگیرند. آنان از مسئولان امارت اسلامی می‌‌خواهند که زمینۀ آموزش و پرورش دختران را در مکتب‌های این ولایت فراهم کنند.

فریبا، دانش‌جو در فراه می‌گوید: «از آیندۀ خود ناامید شده‌ایم؛ به‌خاطر این‌که درس نمی‌توانیم بخوانیم و در آینده نمی‌توانیم یک چیزی شویم برای پدر و مادرمان.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

سارا، دانش‌آموز در فراه نیز می‌گوید: «ما آمدیم این‌جا که چیزی را یاد بگیریم، ما از تحصیل ناامید شده‌ایم و از وقتی که امارت اسلامی آمده، همۀ مکتب‌ها ما بسته شده‌اند و ما نمی‌توانیم تحصیل کنیم و به همین خاطر آمدیم به این‌جا تا شغل و چیزی را یاد بگیریم. خواست ما از امارت اسلامی این است که دختران نیز مانند مردان بتوانند درس بخوانند و کار کنند و هر شغلی که دوست دارند، به پیش ببرند.»

گلالی، مسئول این کارگاه خیاطی می‌گوید، با اندک‌ترین امکانات برای زنان و دختران این ولایت که علاقه‌مندی به یادگیری دارند، کار می‌کند. به گفتۀ او، ‌هم‌اکنون حدود ۲۰ بانو به‌شمول آموزگاران، دانش‌جویان و دانش‌آموزان مکتب‌های این ولایت، در این کارگاه سرگرم کار ‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

براساس گفته‌های مسئول این کارگاه خیاطی،‌ او این کارگاه را با هزینۀ حدود ۵۰ هزار افغانی به‌راه انداخته‌ است تا بتواند زمینۀ اشتغال‌زایی و یادگیری را برای بانوان این ولایت فراهم کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: