در ادامۀ حرکت‌های دادخواهانه‌ و اعتراضی زنان در کابل و دیگر ولایت‌های کشور، شماری از زنان امروز در شهر بامیان در یک گردهمایی نسبت به انزوای زنان و گسترش فقر در کشور اعتراض کردند.

زنان معترض بامیانی پلاکارت‌هایی با شعارهایی چون «دروازۀ دانشگاه را باز کنید»، «در دین اسلام حقوق زنان محفوظ است»، «جامعۀ جهانی مردم افغانستان را فراموش نکنید» و «قیمت مواد غذایی و سوخت را کاهش دهید» را سر می‌دادند.

ملکه امینی، یکی از زنان معترض می‌گوید: «زنان افغانستان از حقوق‌شان محروم شده‌اند، این‌جا آمده‌ام تا از حقوق خود دفاع کنم. ما را از دانشگاه و مکتب محروم کردند و همین‌طور حق فعالیت سیاسی و کارکردن در اجتماع را نیز از زنان گرفتند.»

سلام‌وطندار را در اینستاگرام دنبال کنید

به گفتۀ بانو امینی، تا زمانی که حقوق اساسی زنان در کشور تأمین نشود، از مبارزات دادخواهانه دست نمی‌کشند.

بختاور، یکی دیگر از زنان معترض می‌گوید که با روی‌کارآمدن امارت اسلامی فقر و بی‌کاری به‌طور «وحشت‌ناکی» گسترش یافته و بهای مواد اولیه نیز در بازار بامیان به گونۀ سرسام‌آوری رو به افزایش است.

بختاور می‌افزاید: «من در خانه‌ام، نانی برای خوردن و چوبی برای آتش‌کردن ندارم، کودکانم معمولاً گرسنه می‌خوابند؛ زیرا کار و درآمد نداریم. در بازار قیمت یک بوجی آرد به ۲۵۰۰ افغانی رسیده است.»

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

بختاور از نهادهای امدادرسان ملی و بین‌المللی می‌خواهد که پیش از سرمای زمستان و بسته‌شدن مسیرهای مواصلاتی بامیان در اثر ریزش برف، به داد او و هزاران خانوادۀ فقیر در بامیان و دیگر مناطق مرکزی کشور برسند.

فاطمه رضایی، از دیگر زنان معترض نیز می‌گوید که با روی‌کارآمدن امارت اسلامی، کلیه حقوق بشری زنان نادیده گرفته شده است و در انزوا قرار گرفته‌اند. به گفتۀ او، مشکلاتی چون فقر و گرسنه‌گی، خشونت‌های خانواده‌گی و فروش دختران به شیوه‌های دل‌خراش به هدف غلبه بر گرسنه‌گی همه‌روزه در حال فزونی‌ست؛ اما امارت اسلامی هیچ‌گونه برنامه‌یی برای فقرزدایی و کاهش خشونت‌ها ندارد.

از سویی هم، سیف‌الرحمان محمدی، رئیس اطلاعات و فرهنگ امارت اسلامی برای بامیان، به سلام‌وطندار با تأیید گردهمایی اعتراضی شماری از زنان این ولایت می‌گوید که شمار اندکی از زنان اعتراض داشتند که چشم‌گیر نبوده است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

آقای محمدی می‌افزاید، فقر و گرسنه‌گی یک مسألۀ کشوری‌ست که مقام‌های امارت اسلامی با سازمان‌های امدادرسان بین‌المللی برای فقرزدایی تلاش می‌کنند. او دربارۀ حضور دوبارۀ زنان در اجتماع نیز می‌گوید، امارت اسلامی روی کارشیوۀ اسلامی کار می‌کند که براساس آن حضور و فعالیت دوبارۀ زنان در اجتماع تعریف خواهد شد.

زنان معترض بامیانی با نشر قطع‌نامۀ‌ سه ماده‌یی خواهان بازگشایی دروازه‌های مکتب‌ها و دانشگاه‌ها به‌روی دانش‌جویان دختر و پسر و رسیده‌گی به مشکلات ناشی از فقر و بی‌کاری پیش از سرمای زمستان و بسته‌شدن مسیرهای مواصلاتی منتهی به بامیان شدند.

در مادۀ سوم قطع‌نامۀ زنان معترض آمده است که «فعالان حقوق زن و خبرنگاران محلی بامیان به شیوه‌های گونه‌گون مورد تهدید اند و بر این اساس به خودسانسوری روآورده‌اند.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

بامیان در مرکز کشور از ولایت‌هایی‌ست که در دو دهۀ گذشته زنان این ولایت در عرصه‌های گونه‌گون چون اجتماع، سیاست، اقتصاد، فرهنگ و ورزش فعالیت‌های چشم‌گیر و پُررنگ داشته، اما با روی‌کارآمدن امارت اسلامی آنان فعالیت‌های‌شان را از دست داده و خانه‌نشین شده‌اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: