شماری از فعالان مدنی بامیان در یک نشست خبری‌ از جامعۀ جهانی و سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشری خواهان کمک‌های فوری بشردوستانه برای باشنده‌گان مناطق مرکزی کشور شده‌اند. آنان در این نشست ابراز نگرانی کرده‌اند که اگر کمک‌های فوری بشردوستانه به مناطق مرکزی ارسال نشود، احتمال فاجعۀ بزرگ بشری به‌دلیل فقر و گرسنه‌گی وجود دارد.

عذرا محمدی، از فعالان مدنی بامیان در این باره می‌گوید، «مردم مناطق مرکزی نیاز فوری به مواد غذایی، بهداشتی و سوخت دارند. جامعۀ جهانی باید به داد مردم مناطق مرکزی که سال‌ها از سوی حکومت‌های افغانستان به‌ طرز سیستماتیک تحت ستم بوده، برسند.»

عبدل دانشیار، یکی دیگر از فعالان مدنی بامیان، نیز می‌گوید که تا چند روز دیگر این ولایت و دیگر مناطق مرتفع مرکزی کشور، گواه بارش برف خواهند بود که با ریزش برف مسیرهای مواصلاتی منتهی به این مناطق بسته می‌شود. او می‌افزاید که جامعۀ جهانی و سازمان‌های امدادرسان باید پیش از بسته‌شدن مسیرهای مواصلاتی، روند کمک‌رسانی برای باشنده‌گان مناطق مرکزی را آغاز کنند.

سلام‌وطندار را در اینستاگرام دنبال کنید

به گفتۀ او، در سال‌های پسین به‌دلیل خشک‌سالی‌های پی‌هم، محصولات زراعتی و سردرختی کشاورزان بامیان به‌طور شدید کاهش یافته و میزان فقر به‌صورت سرسام‌آور رو به رشد است.

فعالان مدنی بامیان با صدور قطع‌نامۀ سه ماده‌یی از جامعۀ جهانی و سازمان‌های امدادرسان حقوق بشری خواهان کمک‌های فوری بشردوستانه برای باشنده‌گان مناطق مرکزی شده و حمله‌های هراس‌افگنانۀ پسین بر مسجدهای شیعیان در کندز و کندهار را نیز محکوم کرده‌اند.

در مادۀ سوم این قطع‌نامه آمده است، «در پی تشدید خشونت‌ها فعالان مدنی، خبرنگاران و مدافعان حقوق زن در تهدید است و در پی خود سانسوری است.»

فعالان مدنی بامیان از سازمان‌های حقوق بشری خواسته‌اند که از فعالان مدنی، خبرنگاران و مدافعان حقوق زن در این ولایت پشتی‌بانی کنند.

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

بامیان در مرکز کشور قرار دارد. حدود ۷۰ درصد باشنده‌گان این ولایت زیر خطر فقر روزگار می‌گذرانند و بیش از ۲۰۰ خانواده از باشنده‌گان آن در نبود اندک‌ترین امکانات اولیه زنده‌گی در مغاره‌های نم‌ناک و متعفن بودباش دارند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: