مسئولان شماری از مرکزهای درمان معتادان در کابل و کندهار شاکیاند که با رویکارآمدن امارت اسلامی در افغانستان، هیچ نهادی از آنان پشتیبانی نمیکند.
شایسته حکیم، مسئول مرکز «۱۰۰ بستر درمان معتادان زنان و اطفال» در کابل، میگوید که کارمندان این مرکز چندین ماه است معاش دریافت نکردهاند.
به گفتۀ او، پشتیبانینکردن نهادهای داخلی و خارجی از مرکزهای درمان معتادان سبب شده است که از ۷۰ مرکز درمان در کابل ۴۲ مرکز آن یا از فعالیت بازمانده یا هم به مرکزهای بزرگتر مدغم شدهاند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
آقای حکیم میافزاید که مسئولان سازمان صحی جهان و پارلمان اروپا از فعالیتهای این مرکز دیدن کرده و برای آنان وعدۀ همکاری دادهاند، اما با گذشت چند ماه هنوز از اقدامات آنان خبری نیست.
فاطمه یک تن از معتادان در مرکز ۱۰۰ بستر درمان معتادان زنان و اطفال، نیز از خدمات پایین این مرکز شکایت میکند و میگوید که خدمات غذایی این مرکز خوب نیست.
با این حال، عبدالفتاح خالقی، مدیر مالی و اداری مرکز «۲۰ بستر تداوی معتادان زنان» در کندهار به سلاموطندار میگوید که پس از حاکمیت امارت اسلامی، کارمندان این مرکز هیچ حقوقی دریافت نکردهاند و امکانات بستری بیماران و خدمات دیگر به جز از دارو، به بیماران متوقف شده است.
خالقی میافزاید که آنان بارها به ریاست صحت عامۀ کندهار و وزارت صحت عامه برای حل این مشکل رجوع کرده؛ اما هنوز هیچ جوابی دریافت نکردهاند.
از سوی دیگر، ماهرخ، یک تن از داکتران، به سلاموطندار میگوید که سازمان صحی جهان خواستار ارائۀ خدمات صحی برای این مرکزهاست، اما مسئولان امارت اسلامی خواستهاند که همه امکانات این سازمان باید در اختیار حکومت سرپرست قرار گیرد، از اینرو، این سازمان بهدلیل حیفومیلنشدن کمکها حاضر به ارائۀ آن نشده است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
خواستیم دیدگاه مسئولان وزارت صحت عامه را در زمینه داشته باشیم، اما با تماسهای پیهم پاسخی دریافت نکردیم.
براساس معلومات مسئولان، هماکنون در مرکز ۱۰۰ بستر درمان معتادان زنان و اطفال در کابل ۵۲ بیمار بستریاند که از این میان ۱۸ تن طفل و ۳۴ تن زناناند.