مسئولان شماری از باشگاه‌ها در کابل از کاهش چشم‌گیر حضور زنان در بخش‌های ورزشی در باشگاه‌ها، هم‌زمان با روی‌کارآمدن دوبارۀ امارت اسلامی خبر می‌دهند. پرویز یوسفی، مسئول یکی از باشگاه‌ها در کابل، علت کاهش حضور زنان در باشگاه‌ها را، وضع محدودیت‌ها از سوی امارت اسلامی می‌داند.

او به سلام‌وطندار می‌گوید: «در گذشته بانوان به فکر آرام ورزش می‌کردند و تعدادشان نیز بیش‌تر بود؛ اما بعد از حاکمیت امارت اسلامی تعدادشان کاهش یافته است. فعلاً روحیۀ بالا ندارند و قیوداتی که بر زنان وضع شده است، آنان نمی‌توانند بیایند و ورزش کنند.»

در همین حال، زرمینه عزیزی، مربی یکی از باشگاه‌های زنانه در کابل، نیز به سلا‌م‌وطندار می‌گوید که با روی‌کارآمدن دوبارۀ امارت اسلامی، در شمار ورزش‌کاران‌ زن کاهش چشم‌گیر دیده می‌شود. او می‌افزاید: «وضع قیودات بر زنان باعث شده است که تعداد شاگردهای‌ ما کاهش یابد. در گذشته تعداد شاگردهای زن ما به ۸۰ نفر می‌رسید؛ اما حالا به ۳۰ نفر هم نمی‌رسد.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

از سویی هم، سحر و صدف، دو تن از بانوان ورزش‌کار که در دورۀ جمهوری به یکی از باشگاه‌ها برای تمرین می‌رفتند، می‌گویند که با روی‌کارآمدن دوبارۀ امارت اسلامی و وضع محدودیت‌ها، روحیۀ خود را از دست داده‌اند و نمی‌توانند به فعالیت‌های ورزشی خود ادامه دهند.

سحر در این باره می‌گوید: «من بیش‌تر از یک ماه می‌شود که به ورزش‌گاه نمی‌روم؛ چون امارت اسلامی محدودیت‌هایی وضع کرده است و نظر به همین محدودیت‌ها و حالت‌های بد ما نمی‌توانیم فعالیت‌های ورزشی خود را ادامه دهیم.»

صدف نیز در این باره می‌گوید: «نه، حالا به باشگاه نمی‌روم، وضعیت خوب نیست. از زمانی که امارت اسلامی دوباره به قدرت رسیده است، فکر ما آرام نیست و نمی‌توانیم به فکر آرام ورزش کنیم.»

با این حال، مسئولان ریاست عمومی تربیت بدنی و ورزش می‌گویند که هیچ ممانعتی برای حضور زنان در بخش وزرش وجود ندارد و زنان می‌توانند با رعایت اصول وضع‌شده از سوی امارت اسلامی، به فعالیت‌های ورزشی‌شان ادامه دهند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

دادمحمد ناوک، مسئول بخش رسانه‌های ریاست عمومی تربیت بدنی و ورزش به سلام‌وطندار می‌گوید که برخلاف تصور عام مردم، پس از حاکمیت امارت اسلامی در افغانستان ضمن این‌که فعالیت‌های ورزشی متوقف نشده؛ بل بیش‌تر نیز شده است.

او می‌افزاید: «ما مطابق پالیسی بزرگان امارت اسلامی عمل می‌کنیم و آنان گفته‌اند که ممانعتی در بخش ورزش ایجاد نمی‌شود. این گفته‌ها را که گفته می‌شود ممانعتی برای ورزش‌کاران‌ ایجاد شده است، ما رد می‌کنیم. وزیر امر به معروف نیز این‌جا به مقر کمیتۀ المپیک آمد و با صدها ورزش‌کار صحبت کرد و نیز واضح یاد کرد که زنان می‌توانند ورزش کنند؛ اما برای زنان باید محیط ورزش آماده شود.»

هرچند امارت اسلامی بر حضور زنان در بخش ورزش براساس شرایط وضع‌شده تأکید دارد، با آن هم دیده می‌شود که حضور و فعالیت زنان در حوزۀ ورزش با گذشت هر روز رو به کاهش است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: