عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، در دیدار با مقام‌های ایرانی در سفری که به این کشور دارد، خواستار هم‌کاری ایران در بخش‌های فنی برای تولید برق از انرژی‌های فسیلی و تجدیدپذیر شده است. در این دیدارها، دو طرف روی هم‌کاری‌های مشترک اقتصادی، سیاسی و امنیتی نیز تأکید کرده اند.

در خبرنامه‌‌ای که صبح امروز از سوی دفتر معاونت اقتصادی ریاست‌الوزرا پخش شده است، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا در تازه‌ترین دیدارش با وزیر انرژی ایران، از جانب ایرانی خواسته است که در زمینه‌ی تولید برق، ایجاد سیستم‌های آبیاری پیش‌رفته‌ی کشاورزی و مدیریت خشک‌سالی، با افغانستان هم‌کاری کند.

در بخشی از خبرنامه به نقل از عبدالغنی ‌برادر آمده ‌است: «افغانستان که تازه از جنگ و اشغال بیرون آمده است، منابع سرشاری در عرصه‌ی تولید برق آبی، بادی، آفتابی و تولید انرژی از زغال‌سنگ دارد که با استفاده از آن مشکل کم‌بود برق در داخل کشور حل و صنعت با آن رشد چشم‌گیری خواهد داشت.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

هیئت اقتصادی افغانستان به ریاست عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، روز ‌شنبه‌ی هفته‌ی روان، به هدف گفت‌وگو در باره‌ی مناسبات دوجانبه‌ی افغانستان و ایران و گسترش روابط اقتصادی، به این کشور سفر کرد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی امارت ‌اسلامی، می‌گوید که از آغاز سفر هیئت اقتصادی افغانستان به ایران تا کنون، در بخش‌های تجاری، ترانزیتی، ایجاد سهولت‌ها برای تاجران و گسترش راه‌های خط آهن میان دو کشور، توافق‌هایی انجام شده ‌است.

سخن‌گوی امارت ‌اسلامی، می‌افزاید: «دیدوبازدیدهای شان هنوز هم جریان دارد. در بخش‌های مختلف پیش‌رفت‌هایی به میان آمده، توافقات در موضوعات تجارتی، ترانزیتی، ایجاد سهولت‌ها برای تاجران افغان و گسترش خط آهن میان دو کشور، صورت گرفته است.»

در جریان سفر هیئت اقتصادی افغانستان به ایران، مقام‌های این کشور در زمینه‌های گسترش روابط اقتصادی، سیاسی، هم‌کاری‌های فنی در بخش‌های کشاورزی، صنعتی، مدیریت آب و افزایش صادرات و واردات افغانستان از طریق بندر چابهار، اطمینان داده است.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

خان‌جان الکوزی، معاون نخست‌ اتاق‌ تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، نیز می‌گوید که قرار است معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، ۴۱ قرارداد با جانب ایرانی به امضا برساند. او می‌افزاید: «قرار است روی ۴۰ یا ۴۱ موضوع توافق‌نامه‌ امضا شود. یک کمیسیون مشترک باید ساخته شود و این مشکلات را بررسی و حل کند. کمیته‌های مرزی باید ساخته شود.»

در همین حال، ظاهر بهزاد، آگاه مسائل اقتصادی، با خوش‌بینی به گسترش روابط اقتصادی میان افغانستان و ایران، می‌گوید: «این که ایران در یک انزوای سیاسی-اقتصادی است، می‌خواهد حجم معاملات را با افغانستان زیاد کند. بندر چابهار نزدیک‌ترین راه افغانستان به آب‌های آزاد است. اگر واردات و صادرات از این راه انجام شود، تاجران افغان هم به گونه‌ی چشم‌گیر از بندر کراچی بی‌نیاز می‌شوند.»

وزیر داخله‌ی ایران، نیز روز گذشته در دیدار با معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا بر تقویت بازار مشترک افغانستان و ایران، توسعه‌ی تجارت و ایجاد تسهیلات در این بخش، ساخت خط‌ آهن چابهار به نیمروز، هلمند و کندهار، اتصال ایران به چین از طریق افغانستان و اتصال اوزبیکستان از مسیر افغانستان به ایران، تأکیده کرده و آن را اولویت کشورش خوانده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: