وزارت صحت عامه، اعلام کرده که نخستین دور فرعی کارزار تطبیق واکسین ضد بیماری فلج کودکان (پولیو) در سال ۲۰۲۳ را، امروز (دوشنبه، ۳ دلو) آغاز کرده است. این کارزار تا پنجشنبهی هفتهی روان برای چهار روز به شکل خانهبهخانه ادامه مییابد.
شرافت زمان امرخیل، سخنگوی وزارت صحت عامه، میگوید که در این دور، قرار است بیش از پنج میلیون کودک زیر پنج سال در ۱۶ ولایت واکسین دریافت کنند.
او میافزاید: «تطبیق واکسین ضد پولیو برای بیش از ۵.۳ میلیون طفل زیر پنج سال در ۱۷۸ ولسوالی ۱۶ ولایت در حوزههای شرق، جنوب، جنوبشرق و غرب کشور به شمول کابل، در این هفته از امروز آغاز شده و تا پنجشنبه برای چهار روز ادامه خواهد داشت.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
در همین حال، شماری از خانوادهها با استقبال از تطبیق واکسین ضد بیماری فلج کودکان، میگویند که تطبیق این واکسین، کودکان شان را از فلجشدن نجات میدهد.
زحل انوری، باشندهی کابل، در حالی که برادرزادهی سهسالهاش را برای گرفتن واکسین ضد بیماری فلج کودکان تا دم در حویلی بیرون کشیده است، میگوید که با تطبیق واکسین، برادرزادهاش از خطر فلجشدن نجات مییابد.
او میافزاید: «خانوادهها باید بر کودکان شان تمام واکسینها را تطبیق کنند؛ چون آیندهی کودک تضمین میشود. هدف از تطبیق واکسین پولیو این است که کودک ما را از فلجشدن نجات میدهد و اگر کودک خود را واکسین نکنیم، یا دستانش فلج میشود یا پاهایش.»
مرتضا صادقی، دیگر باشندهی کابل، نیز میگوید: «از من یک برادرزادهام و نیز چند خواهرزادهام واکسین پولیو میشوند؛ به خاطری کودکان را به واکسین آوردهایم تا از فلجشدن شان جلوگیری شود.»
کارزار تطبیق واکسین ضد بیماری فلج کودکان در حالی در ۱۶ ولایت آغاز شده است که در یکونیم سال گذشته، چندین واکسیناتور در ولایتهای مختلف کشته شده اند. اکنون اما مسئولان وزارت صحت عامه اطمینان میدهند که برای تأمین امنیت جانی واکسیناتوران، با نیروهای امنیتی همآهنگی شده است.
با این حال، شماری از عالمان دین، تطبیق واکسین ضد پولیو بر کودکان را مؤثر میدانند.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
عبدالله احسانی، عالم دین، میگوید: «تطبیق واکسین ضد پولیو از نظر شرعی جواز دارد و پیشنهاد ما به خانوادههای محترم این است که حتماً اولادهای خود را واکسین پولیو کنند و این کار برای سودمندی خانوادهها و جامعهی ما است.»
بر اساس معلومات وزارت صحت عامه، تطبیق نُه کارزار فرعی واکسین ضد بیماری فلج کودکان در سال گذشته، توانسته است که رقم ابتلا به این بیماری را در میان کودکان کاهش دهد و در ۲۰۲۲، تنها دو مورد بیماری فلج کودکان، یکی در پکتیکا و دیگری در کنر ثبت شده است.
گفتنی است که افغانستان و پاکستان، تنها کشورهایی اند که هنوز بیماری فلج کودکان در آن به گونهی کامل محو نشده است.