پس از توقف پخش برنامه‌های تلویزیونی رسانه‌های بین‌المللی در افغانستان از سوی امارت اسلامی، مسئولان وزارت اطلاعات و فرهنگ می‌گویند که این تصمیم به‌دلیل «رعایت‌نشدن فرهنگ افغانی و اسلامی کشور» از سوی این رسانه‌ها، گرفته شده است.

عبدالحق حماد، مسئول نظارت بر نشرات رسانه‌ها در وزارت اطلاعات و فرهنگ به سلام‌وطندار می‌گوید که امارت اسلامی با محتوای برنامه‌های رسانه‌های بین‌المللی مشکلی ندارد، اما در برنامه‌های تلویزیونی باید فرهنگ افغانی و اسلامی رعایت شود.

او می‌افزاید: «در بخش رادیویی بسیار شان فعالیت دارند در ولایت‌های بزرگ افغانستان، اما در برنامه‌های تلویزیونی فرهنگ افغانی و اسلامی را رعایت نمی‌کردند، لباس غیراسلامی و غیرافغانی استفاده می‌کردند.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

مسئول نظارت بر نشرات رسانه‌ها در وزارت اطلاعات و فرهنگ تصریح می‌کند که چندین بار به رسانه‌های داخلی که برنامه‌های رسانه‌های بین‌المللی را بازپخش می‌کردند، تأکید شده است که از این رسانه‌ها بخواهند در صورت پخش برنامه‌های‌شان در افغانستان باید پوشش مطابق فرهنگ افغانستان و اسلام را رعایت کنند، اما آنان توجه نکرده و به این اصل نظام پایند نبوده‌اند.

رسانۀ بین‌المللی بی‌بی‌سی روز گذشته گزارش داد که امارت اسلامی به تلویزیون‌های محلی افغانستان دستور داده است که پخش برنامه‌های تلویزیون‌های بین‌المللی از جمله بی‌بی‌سی را متوقف کنند. بی‌بی‌سی گفت که به دنبال این دستور امارت اسلامی به رسانه‌های افغانستان، برنامه‌های خبری تلویزیون‌های پشتو، فارسی و اوزبیکی این رسانه در این کشور قطع شده است.

طارق کفاله، رئیس بخش زبان‌های غیرانگلیسی بی‌بی‌سی، گفته که این یک تحول نگران‌کننده است و در زمانی رخ می‌دهد که شهروندان افغانستان در وضعیت آشفته و نامشخصی به‌سر می‌برند. او از امارت اسلامی خواسته است که در تصمیمش بازنگری کند و اجازه بدهد که رسانه‌های همکار بی‌بی‌سی در افغانستان فوراً پخش برنامه‌های تلویزیونی بی‌بی‌سی را از سر بگیرند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

صدای آمریکا نیز اقدام امارت اسلامی مبنی بر توقف نشرات تلویزیونی این رسانه را در افغانستان تقبیح کرده و خواهان بازنگری در این زمینه شده است. یولاندا لوپز، سرپرست صدای آمریکا، با پخش اعلامیه‌یی از امارت اسلامی خواسته است که دربارۀ این تصمیم «آزاردهنده و اسف‌بار» تجدید نظر کند.

در همین حال، دفتر هیٲت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان یا یوناما در واکنش به این تصمیم امارت اسلامی آن را «یک تحول دل‌خراش دیگر» خوانده است. یوناما در توییترش نوشته که امارت اسلامی به رسانه‌های افغانستان دستور داده است که پس از این هر گونه انتقال برنامه‌های رسانه‌های بین‌المللی را متوقف کنند. به گفتۀ یوناما، این عمل امارت اسلامی «یک اقدام سرکوب‌گرانۀ دیگر علیه مردم افغانستان» است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: