فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران با هم‌کاری یک نهاد رسانه‌یی داخلی، در یک نظرسنجی تازه دریافته است که تصمیم اخیر امارت اسلامی دربارۀ توقف نشرات رسانه‌های بین‌المللی در افغانستان، ضربۀ بزرگی به آزادی مطبوعات و دست‌رسی عمومی به اطلاعات در این کشور بوده است.

در این نظرسنجی ۵۲ درصد از پاسخ‌دهنده‌گان گفته‌اند که از زمان فروپاشی دولت پیشین افغانستان، رسانه‌های بین‌المللی را بیش‌تر از رسانه‌های محلی و ملی دنبال می‌کنند.  ۸۹ درصد از پاسخ‌دهنده‌گان نیز گفته‌اند که به رسانه‌های بین‌المللی که در افغانستان فعالیت می‌کنند، اعتماد دارند.

با این حال، اعتماد به رسانه‌های ملی و محلی هم‌چنان در میان شهروندان افغانستان بالاست و ۶۷ درصد پاسخ‌دهنده‌گان با وجود ادامۀ محدودیت‌های آزادی کار و بسته‌شدن صدها رسانه، به آن‌ها اعتماد نشان داده‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران گفته است که هدف‌قراردادن رسانه‌های بین‌المللی در پی اعمال محدودیت‌های بسیار تنگاتنگ بر رسانه‌های ملی و محلی افغانستان و کار روزنامه‌نگاران و هم‌چنان در میان تلاش‌های فزایندۀ دولت امارت اسلامی برای سرکوب آزادی‌های مدنی در این کشور، صورت می‌گیرد.

به گفتۀ این نهاد، عدم دست‌رسی به اطلاعات، خودسانسوری، ترس از انتقام و بحران شدید اقتصادی، ظرفیت رسانه‌های ملی و محلی را برای فعالیتی که قبلاً انجام می‌دادند، کاهش داده و رسانه‌های بین‌المللی را به تنها راه اطلاع‌رسانی برای شهروندان افغانستان باوجود چالش‌های موجود، تبدیل کرده است.

فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران خواهان اقدام فوری امارت اسلامی برای از سرگیری نشرات رسانه‌های بین‌المللی شده و آن را کلیدی برای مردم افغانستان برای دریافت اطلاعات دربارۀ کشور خوانده است.

بر اساس یک نظرسنجی قبلی که توسط فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران انجام شده است، تنها ۳۰۵ رسانه از ۶۲۳ رسانه که قبل از تسلط امارت اسلامی فعال بودند، هنوز هم فعالیت دارند.

آنتونی بلنگر، دبیرکل فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران، گفته است: «شهروندان افغانستان به‌طور سیستماتیک از حق دست‌رسی خود به روزنامه‌نگاری مستقل زیر نگاه منفعل جامعۀ بین‌المللی محروم می‌شوند که نتوانسته است امارت اسلامی را برای احترام به اساسی‌ترین حقوق زیر فشار قرار دهد.» او از امارت اسلامی خواسته است که این تصمیم را تغییر و اجازۀ پخش برنامه‌های تمام رسانه‌های بین‌المللی را بدون محدودیت بدهد.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

امارت اسلامی در اوایل ماه جاری خورشیدی پخش برنامه‌های تلویزیونی رسانه‌های بین‌المللی از طریق رسانه‌های محلی افغانستان را ممنوع کرد. این اقدام امارت اسلامی واکنش‌های گستردۀ داخلی و خارجی را در پی داشت.

 عبدالحق حماد، مسئول نظارت بر نشرات رسانه‌ها در وزارت اطلاعات و فرهنگ به سلام‌وطندار دلیل این اقدام را رعایت‌نشدن فرهنگ افغانی و اسلامی کشور از سوی این رسانه‌ها خواند. او گفت که امارت اسلامی با محتوای برنامه‌های رسانه‌های بین‌المللی مشکلی ندارد، اما در برنامه‌های تلویزیونی باید فرهنگ افغانی و اسلامی رعایت شود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: