به دنبال اظهارات آصف علی‌خان درانی، نماینده‌ی ویژه‌ی پاکستان برای افغانستان، مبنی بر حضور اعضای تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) در افغانستان و استفاده‌‌شدن خاک این کشور در برابر پاکستان، سخن‌گوی حکومت سرپرست، می‌گوید که پاکستان باید از اتهام‌وارد‌کردن بر افغانستان دست بردارد؛ زیرا به گفته‌ی او، هیچ گونه مدرکی وجود ندارد که نشان دهد اعضای تحریک طالبان پاکستان در افغانستان حضور دارند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی حکومت سرپرست امارت اسلامی، به سلام‌وطندار می‌گوید: «این ادعا نادرست است که گویا شش هزار جنگ‌جوی تی‌تی‌پی در افغانستان حضور دارند. دوم این که ما اجازه نمی‌دهیم خاک افغانستان علیه پاکستان استفاده شود. در این مورد ما جدی هستیم و آن‌ها هم نباید بر ما اتهام ببندند و به موضوعات دقیق متوجه شوند. در مورد دست‌داشتن افغان‌ها در حمله بر پاکستانی‌ها هم، هم‌راه ما معلومات را شریک کنند.»

آصف علی‌خان درانی، نماینده‌ی ویژه‌ی پاکستان برای افغانستان، به تازگی در گفت‌وگو با یک رسانه‌ی پاکستانی از وجود پناه‌گاه‌های امن تحریک طالبان پاکستان در خاک افغانستان، نگرانی کرده و گفته است که هم‌اکنون «شش هزار جنگ‌جوی تحریک طالبان پاکستان» در افغانستان حضور و در حمله‌ها در برابر نیروهای امنیتی این کشور دست دارند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

او افزوده است: «ما افغانستان را به خوبی می‌شناسیم و می‌دانیم که آن جا چه می‌گذرد، رهبری تی‌تی‌پی آن جا فعالیت دارد؛ در حمله‌ی چترال نورولی مسعود در ویدیوها دیده شده که رهبری این حمله را برعهده داشت و این که طالبان افغان و تی‌تی‌پی در باره‌ی یک هدف با یک‌دیگر متعهد هستند.»

پس از روی‌کارآمدن امارت اسلامی در افغانستان، مقام‌های ارشد پاکستان بارها ادعا کرده اند که اعضای تحریک‌ طالبان پاکستان در افغانستان فعالیت دارند و حمله‌هایی را در برابر نیروهای امنیتی پاکستان از داخل افغانستان راه‌اندازی می‌کنند.

در سوی دیگر، شماری از کارشناسان روابط بین‌الملل، می‌گویند که ادامه‌ی تنش‌ها میان پاکستان و امارت اسلامی بر سر حضور یا حضورنداشتن اعضای تحریک طالبان پاکستان در خاک افغانستان، می‌تواند به روابط دو کشور آسیب جدی وراد کند.

سیدفرهاد معصومی، کارشناس روابط بین‌الملل، می‌گوید که تقابل دو کشور بر سر حضور اعضای تحریک طالبان پاکستان، پیامدهای منفی را به هر دو کشور به ویژه افغانستان به دنبال خواهد داشت.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

او می‌افزاید: «افزایش تقابل میان دو کشور، ممکن منجر به افزایش درگیری‌های مرزی میان دو کشور شود و از سوی دیگر با گسترده‌شدن تقابل، ممکن پاکستانی‌ها از اهرم‌های فشاری که دارند، استفاده کنند. از طرفی افغانستان به خاطر گسترش روابط اقتصادی نیاز به روابط نیک با همسایه‌هایش دارد‌. تنها مرزی که افغانستان را به جنوب آسیا وصل می‌کند، مرز زمینی با پاکستان است. پس با دوام‌دارشدن این تنش تجارت افغانستان با جنوب آسیا کاهش می‌یابد.»

محمود اضطرابی، دیگر کارشناس روابط بین‌الملل، نیز می‌گوید: «مسائلی را که پاکستان عنوان می‌کند، ریشه در دشمنی دیرینه‌ی این کشور دارد. پاکستان در افغانستان هیچ گونه حکومتی را نمی‌خواهد و می‌خواهد شرایطی در افغانستان ایجاد شود که پاکستان می‌خواهد در افغانستان انجام دهد. به همین دلیل، این کشور به دنبال بهانه است.»

تنش‌های لفظی میان پاکستان و افغانستان بر سر حضور یا حضورنداشتن اعضای تحریک طالبان پاکستان در افغانستان، هرازگاهی بالا می‌گیرد. چندین مقام پاکستانی از جمله‌ مقام‌های امنیتی این کشور، مدعی اند که خاک افغانستان در برابر پاکستان مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ گفته‌هایی که امارت اسلامی همواره آن را بی‌اساس خوانده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: