گمرک‌های اسلام‌قلعه و تورغندی در هرات، گمرک ابونصر فراهی در فراه، آی‌خانم در تخار، شیرخان در کندز و دندپتان در پکتیا، شش گمرکی‌اند که به گفتۀ مسئولان، حدود یک ماه می‌شود در اختیار طالبان قرار دارند.

رفیع‌الله تابع، سخنگوی وزارت مالیه می‌گوید که این وزارت هم‌اکنون در این شش گمرک فعالیتی ندارد و این مسأله روی درآمد ملی تأثیر منفی گذاشته است. به گفتۀ او، دولت ۴۰ درصد درآمدهای گمرکی‌اش را از دست داده است و این درآمد اکنون به جیب طالبان می‌رود.

سلام‌وطندار را در یوتیوب دنبال کنید

سخنگوی وزارت مالیه می‌افزاید، این وزارت در ماه جوزای ام‌سال ۷.۳ میلیارد افغانی از گمرک‌ها درآمد داشته؛ در حالی‌ که این رقم در ماه سرطان تنها ۴.۶ میلیارد افغانی بوده است.

با این حال، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی نظامی طالبان می‌گوید که آنان به‌شمول سپین‌بولدک، ۷ گمرک را در اخیتار دارند و درآمدهای گمرکاتی را جمع‌آوری می‌کنند. سخنگوی نظامی طالبان می‌افزاید که آنان محصول گمرکات را کاهش داده‌اند تا بهای مواد خوراکی در بازارها افزایش نیابد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

به گفتۀ ذبیح‌الله مجاهد، برای اخذ محصول مشوره‌ها با تاجران جریان دارد و محصول به‌دست‌آمده به جیب اشخاص نرفته؛ «بل‌که به بیت‌المال واریز می‌شود.»

این در حالی‌ست که دیبرا لاینز، نمایندۀ ویژۀ سازمان ملل متحد برای افغانستان در پیوند به کنترل طالبان بر گمرک‌های کشور ابراز نگرانی کرده است.

نمایندۀ ویژۀ سازمان ملل متحد برای افغانستان روز گذشته در نشست ویژۀ بورد مشترک نظارت و انسجام گفت، درآمدهای گمرکی ا‌م‌سال در مقایسه با سال گذشته ۴۰ درصد کاهش یافته که این مسأله روی بودجه تأثیر منفی گذاشته است و دولت افغانستان را به‌عنوان چهارراه اتصال منطقه‌یی زیر پرسش می‌برد.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

درآمد گمرک‌ها مهم‌ترین بخش بودجۀ ملی را تشکیل می‌دهد، اما در این اواخر طالبان حمله‌های‌شان را افزایش داده و در کنار تصرف چندین ولسوالی، برخی از گمرک‌ها را نیز تصرف کرده‌ و تمام درآمدهای این گمرک‌ها نیز از سوی این گروه جمع‌آوری می‌شود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: